Ексклюзиви
вівторок, 09 жовтня 2018 14:03

Повідомили, які снаряди вибухають на Чернігівщині

Повідомили, які снаряди вибухають на Чернігівщині
На складах в селищі Дружба Ічнянського району Чернігівській області вибухає стратегічний запас боєприпасів, які не виробляються в Україні. Фото - Facebook

На складах в селищі Дружба Ічнянського району Чернігівській області вибухає стратегічний запас боєприпасів, які не виробляються в Україні. Про це повідомив нардеп Антон Геращенко.

"Трагедія в тому, що Україна вкотре втратить боєприпаси, стратегічний запас, який коштує сотні мільйонів доларів і який в Україні не виробляють. Там зараз вибухають дефіцитні снаряди для 122 мм гаубиць, снаряди для реактивних систем "Град", - сказав Геращенко, передає "Прямий".

Депутат зазначив, що про незадовільний стан складів біля Ічні було відомо, так як після пожежі на складах у Калинівці Вінницької області були опубліковані фото, на яких було видно, що частина снарядів зберігаються під відкритим небом.

"Президент України як Верховний Головнокомандувач після вже 5 інциденту вибуху на складах, думаю, повинен дати оцінку якості роботи співробітників Генерального штабу і зробити кадрові висновки", - додав Геращенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Внаслідок вибухів на арсеналі закрили дороги: показали схему

За фактом НП на складах військова прокуратура відкрила кримінальне провадження за статтею "халатність". У Службі безпеки України повідомили, що розслідують кілька версій пожежі на території складських приміщень в/ч ЗСУ, зокрема відпрацьовують версію про можливу диверсію. У Генштабі ЗСУ також заявляють про те, що пожежа почалася після 4 зафіксованих вартовими вибухів на території арсеналу. За останні 15 років пожежа на 6 арсеналі під Ічнею – це 10-й випадок подібних НП в Україні.

До поліції надійшло 37 повідомлень від мешканців Чернігівської області. Повідомляють про мародерство. Поліція перевірила 3 повідомлення щодо мародерства в Ічні та районі. Всі вони не підтвердилася. Ще 4 повідомлення було щодо виникнення пожеж в будівлях на околицях Ічні. Їх локалізовано.

Зараз ви читаєте новину «Повідомили, які снаряди вибухають на Чернігівщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути