Ексклюзиви
пʼятниця, 01 грудня 2017 18:10

"Вибух у Нікополі - службова недбалість поліцейських" - експерт

"Вибух у Нікополі - службова недбалість поліцейських" - експерт
За підрив гранат у суді мають нести відповідальність правоохоронці, які не додивилися належним чином усіх, хто заходив до приміщення. Фото - поліція

Вибух у суді Нікополя - це службова недбалість посадових осіб Національної поліції. Їхній окремий спецпідрозділ був створений, щоб забезпечувати охорону судів. Це функція, яка визначена законом. Про це в коментарі кореспондентові Gazeta.ua сказав колишній керівник Державної пенітенціарної служби України Сергій Старенький.

"Поліцейські, які були на вході, не оглянули належним чином усіх, хто заходив. Тому мають нести за це відповідальність. Те, що не було рамки металошукача — це неналежне фінансування заходів безпеки судовою адміністрацією", - каже Старенький.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чоловік, що влаштував вибух в суді Нікополя, був у "поясі шахіда" — ЗМІ

Реформа судової системи із безпекою громадян ніяк не пов'язана.

"Єдине, що мають враховувати — це те, що розглядати кримінальні справи треба у розумні терміни. Не думаю, що суддя тут навмисне затягувала процес. Оскільки підозрювані знаходилися під вартою, а не на волі. Але в даному випадку саме перенесення суду могло стати поштовхом для такого вчинку чоловіка", - додав експерт.

30 листопада у Нікополі 51-річний Руслан Тапаєв підірвав 2 гранати під час слухання справи про вбивство його сина. 25-річного Різвана Тапаєва розстріляли разом із товаришем у автомобілі 10 лютого 2016 року. Внаслідок вибуху чоловік загинув, ще 10 людей отримали осколкові поранення і були госпіталізовані. Пізніше у лікарні помер 1 із підозрюваних у вбивстві.

Зараз ви читаєте новину «"Вибух у Нікополі - службова недбалість поліцейських" - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути