Ексклюзиви
середа, 30 листопада 2022 22:24

Спецтема: Війна Росії проти України

Вибух біля посольства України в Мадриді – посол повідомив про стан постраждалого

Вибух біля посольства України в Мадриді – посол повідомив про стан постраждалого
Вибух біля посольства України в Мадриді пролунав 30 листопада. Фото: Getty Images

Комендант посольства України в Іспанії, який постраждав у результаті вибуху в Мадриді, був виписаний з лікарні й повернувся до роботи.

Про це повідомив посол України в Іспанії Сергій Погорельцев. В інтерв'ю телеканалу RTVE він зазначив, що співробітники посольства після інциденту діяли відповідно до протоколів безпеки, визначених урядом України, і що вони готові до "будь-яких надзвичайних ситуацій, які можуть виникнути".

Погорельцев відмовився коментувати подробиці інциденту, вважаючи за краще бути обережним до отримання подальших роз'яснень за результатами розслідування, розпочатого іспанською владою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вибух біля посольства України в Мадриді: посол розкрив подробиці

"Атаки, які Росія веде проти моєї країни, зобов'язують нас бути готовими до будь-яких інцидентів, провокацій чи нападів. Я впевнений, що всі мої колеги в усіх посольствах готові, і сподіваюся, що таких інцидентів у нас більше не буде", – сказав він.

Погорельцев запевнив, що ніякого страху немає, а посольство продовжує співпрацювати з іспанською владою, зокрема міністерством закордонних справ та міністерством оборони.

Національна судова колегія Іспанії відкрила провадження за фактом вибуху в посольстві України в столиці Іспанії Мадриді.

Подію попередньо кваліфікували як терористичний злочин, пише іспанське агентство Europa Press з посиланням на свої джерела.

У середу, 30 листопада, в посольстві України в Мадриді стався вибух. Внаслідок інциденту постраждав один із співробітників.

Зараз ви читаєте новину «Вибух біля посольства України в Мадриді – посол повідомив про стан постраждалого». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути