середа, 30 листопада 2022 20:26

Вибух у посольстві України розслідують як теракт – ЗМІ

Вибух у посольстві України розслідують як теракт – ЗМІ
Пакунок з вибухівкою адресували особисто послу України в Іспанії Сергію Погорельцеву. Фото: МЗС України

Національна судова колегія Іспанії відкрила провадження за фактом вибуху в посольстві України в столиці Іспанії Мадриді.

Подію попередньо кваліфікували як терористичний злочин, пише іспанське агентство Europa Press з посиланням на свої джерела.

Суддя Національної судової колегії Хосе Луїс Калама ухвалив таке рішення після отримання попереднього звіту поліції про обставини вибуху в посольстві. Згідно з цим аналізом, у посилці містилися піротехнічні елементи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Іспанії навчатимуть українських військових

Ідеться лише про попереднє провадження. Рішення про початок розслідування суддя поки що не ухвалив, чекаючи звіту поліції з детальнішою і конкретною інформацією про подію, за даними видання.

Вдень 30 листопада співробітник посольства України в Мадриді отримав незначні поранення внаслідок вибуху в приміщенні дипустанови.

У Міністерстві закордонних справ пізніше підтвердили інформацію про те, що українське посольство отримало конверт з вибухівкою. Пакунок був адресований послу України в Іспанії Сергію Погорельцеву, але секретарка запідозрила небезпеку і викликала охоронця, щоб той перевірив вміст посилки.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба після цього доручив негайно посилити безпеку всіх українських посольств за кордоном. Також закликав іспанського колегу вжити термінових заходів задля розслідування нападу на українську дипустанову.

Зараз ви читаєте новину «Вибух у посольстві України розслідують як теракт – ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути