пʼятниця, 05 квітня 2019 08:26

Вибух авто українського розвідника: нові подробиці про підривника

Вибух авто українського розвідника: нові подробиці про підривника
На українського розвідника в Києві "полювала" російська диверсійна група, яка складалася з двох осіб. Фото - facebook.com/butusov.yuriy

На українського розвідника в Києві "полювала" російська диверсійна група, яка складалася з двох осіб. Це вдалося встановити в ході вивчення документів диверсанта і перегляду камер спостереження.

Вони прибули в Україну без всякої конспірації прямим потягом "Москва-Одеса", написав у Facebook журналіст Юрій Бутусов.

"Приїжджали не перший раз - вже відвідували Україну в 2018-му році. Їм влаштувала запрошення громадянка України, яка мешкає в Києві. Завдяки цьому вони пересувалися безперешкодно. Немає ніяких сумнівів, що ці терористи закинуті і до Києва російськими спецслужбами. Судячи з доказів, в ході поїздок вони вели пошук цілей в районі проживання офіцера спецназу Головного управління розвідки Міноборони, і по місцях прописки ряду керівників Головного управління розвідки МО в одному з мікрорайонів на Харківському масиві", - повідомив Бутусов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вибух авто українського розвідника потрапив на камери спостереження

Вдень 3 квітня в машині пересувалися двоє офіцерів ГУР МО, добре відомі в світі спецназу люди. Офіцер, на якого було скоєно невдалий замах, служив свого часу разом з Максимом Шаповалом - командиром спецназу ГУР МО, якого підірвали в Києві в 2017-му році.

"Щодо низької професійної кваліфікації диверсанта: тактика дій російських спецслужб передбачає засилання великого числа агентів. Підбираються такі "яких не шкода" навіть в разі провалу або загибелі, тому підготовку вони проходять короткострокову. Росіяни не ризикують кадровими співробітниками, щоб не було великого резонансу в разі затримання", - додав журналіст.

На його думку, спроби терактів проти командного складу ГУР МО з боку спецслужб РФ показують, що противник намагається зірвати ефективну бойову роботу української розвідки на тимчасово окупованих територіях України.

Підозрюваний у підриві автомобіля українського розвідника помер у лікарні в Києві. Під час невдалої спроби закласти вибухівку він підірвався сам і отримав численні поранення.

Зараз ви читаєте новину «Вибух авто українського розвідника: нові подробиці про підривника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути