Ексклюзиви
субота, 22 червня 2019 09:00

Ветерана АТО зарізали в центрі Києва
5

Ветеран АТО Сергій Олійник отримав 2 удари ножем у центрі Києві, коли заступився за сина. Від поранень помер на місці
Фото: 24 канал
Ветеран АТО Сергій Олійник отримав 2 удари ножем у центрі Києві, коли заступився за сина. Від поранень помер на місці
Підозрюваний у вбивстві Сергія Олійника - Анатолій Чивіков. Після скоєного переховувався на даху свого будинку. Але його одразу знайшли. Свою провину в суді не визнає
Ветеран АТО Сергій Олійник отримав 2 удари ножем у центрі Києві, коли заступився за сина. Від поранень помер на місці
Ветеран АТО Сергій Олійник отримав 2 удари ножем у центрі Києві, коли заступився за сина. Від поранень помер на місці

"Два роки, як вбили мого батька у мирному Києві. Два роки, як вбивця не покараний. І два роки знущання над родиною загиблого ветерана АТО і захисника нашої країни. Судові засідання кожного разу переносять із невідомих причин. Підозрюваному продовжують термін перебування в СІЗО на два місяці. Усі свідчення та докази говорять проти нього", - розповідає кореспондентові Gazeta.ua киянин Ярослав Олійник.

22 червня 2017 він грав на синтезаторі у сквері біля Золотих воріт. Це не сподобалося мешканцеві сусіднього будинку Анатолію Чивікову. Вимагав, аби музикант пішов. За хлопця заступився його батько 57-річний Сергій Олійник. У відповідь отримав два удари ножем у живіт та груди. Від отриманих травм помер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Проломили голову, коли заступився за дівчину: помер учасник АТО

"Розлючений нетверезий чоловік пішов до своєї квартири у будинку поряд зі сквером. Взяв ніж, повернувся на місце суперечки та цілеспрямовано двічі вдарив батька. Від отриманих ножових поранень він помер на місці. Вбивця переховувався на даху свого будинку, але його швидко знайшли", - пригадує обставини справи Ярослав Олійник.

Він упевнений, що адвокати Анатолія Чивікова хочуть затягнути судовий процес: фіксують неявку свідків, зникнення доказів з камер відеоспостереження, кількаразову відсутність одного з адвокатів підозрюваного у вбивстві.

"Чивіков не визнає свою провину за вбивство мого батька. Поки триває суд, я сподіваюсь на справедливе та чесне покарання вбивці найріднішої людини. Ця боротьба, що триває вже майже два роки, виснажує морально, але саме перед фінішною прямою не можна давати послаблення, адже все може вирішитися у будь-який момент,- додає Ярослав Олійник.

У соціальних мережах влаштував флеш-моб #Вбивця_має_бути_покараний. До нього долучилися друзі, знайомі та просто люди, які хочуть аби покарали вбивцю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Убили військового, який їхав у відпустку

Анатолій Чивіков раніше судимий не був. Одружений, має дорослих сина та дочку.

"Мій підзахисний не визнає своєї провини. Оскільки ми вважаємо, що досудове розслідування було проведено поверхово та не встановлені фактичні обставини вказаного кримінального провадження. Жоден свідок не підтвердив те, що той ніж, який є в матеріалах справи, – це ніби-то той ніж, яким вбито Олійника. Також свідки-охоронці підтвердили, що вони видавали відеозапис з камери спостереження, який зник з матеріалів кримінального провадження", - заявив адвокат Ян Войніканіс-Мирський.

Також адвокати обвинуваченого наполягають на тому, що судді були обрані неправильно і потрібно негайно змінити колегію суддів.

Сергій Олійник був командиром розвідки 1-го батальйону 14-ї бригади. Восени 2016-го його демобілізували. Заснував і очолив Всеукраїнську профспілку ветеранів АТО і волонтерів. Понад 15 років був керівником Профспілки мігрантів.

У Бердянську Запорізької області у власному дворі застрелили 43-річного Віталія Олешка. Він — ветеран АТО та громадський активіст. Воював у складі добровольчого батальйону "Донбас". Пройшов Іловайський котел та шість місяців полону бойовиків. У Бердянську власний будинок біля моря переобладнав під готель. Після повернення з полону займався громадською діяльністю. Виступав проти проросійських чиновників у місті, заявляв про бездіяльність СБУ й поліції, комунальних служб.

Зараз ви читаєте новину «Ветерана АТО зарізали в центрі Києва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути