Ексклюзиви
середа, 24 жовтня 2018 14:47

Версії не сходяться – Михайлик про замах на себе

Версії не сходяться  – Михайлик про замах на себе
В Одесі стріляли в 43-річного Олега Михайлика 22 вересня. Він активіст і керівник міської організації партії "Сила людей". Фото - zbroya.info

Одеський громадський діяч Олег Михайлик припускає, що стріляли в нього не з пістолета, як переконує слідство. Це міг бути постріл із гвинтівки на великій відстані. До такого висновку дійшли його друзі після аналізу даних комп'ютерної томографії його грудної клітки, де видно кулю у легені.

Правоохоронці, за його словами, знімками КТ не цікавились, і тому версії його друзів і поліції не збігаються, передає "Українська правда".

"Слідство розглядає версію, що в мене стріляли з револьвера, тобто з відносно близької відстані – чи то впритул, чи то з авто, яке проїжджало майже поруч зі мною. Друзі припускають, що все-таки постріл був зроблений здалека з гвинтівки з глушником", - сказав Михайлик.

За даними його друзів, стріляти могли з авто, припаркованого біля супермаркету "Обжора". Звідти в день замаху активіст ішов додому. Зараз він чекає на операцію з вилучення кулі з легені, яка зможе показати, з якої саме зброї вчинили замах. Робити це хоче за кордоном, щоб речовий доказ не підмінили.

"Головна ціль – унеможливити у майбутньому її підміну з метою вийти чітко на версію, що постріл був здійснений саме з того пістолета, який вилучили слідчі в одного з підозрюваних, як імовірного знаряддя вбивства. Ми хочемо покарати дійсно винних", - сказав активіст.

Він також додав, що його адвокат бачив лише одне вилучене поліцією відео з камер спостереження. На ньому немає навіть силуету потерпілого. Чути лише якийсь звук, схожий на постріл. Але то міг бути звук хлопка дверей на воротах чи звук від авто. Поблизу місця замаху є багато камер відеонагляду, але невідомо, чи поліція їх вилучала.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Одеський активіст дав перший коментар після замаху

"Камери ще є. Багато. Там дуже жваве перехрестя. Якщо припустити, що постріл був здійснений з авто, припаркованого біля "Обжори", то відео звідти було б ключовим для слідства. Але ця версія, що постріл був вчинений здалеку, спочатку слідством навіть не розглядалася. І не знаю, чи розглядається зараз, бо основна версія – це постріл із револьвера з авто майже впритул", - сказав Михайлик.

Він також має "великі сумніви в причетності арештованих до замаху" на нього.

"Затримані та арештовані виглядають дуже зручними для поліції. Бо в них є кримінальне минуле, їх жаліти ніхто не буде, вони не громадяни України, і вони в цей час були неподалік", - сказав Михайлик, припустивши, що самі ж правоохоронці можуть приховувати замовника злочину.

В Одесі стріляли у 43-річного Олега Михайлика 22 вересня. Він активіст і керівник міської організації партії "Сила людей". Напад скоїли близько 22:00 біля будинку №6 на вулиці Осипова, де Михайлик мешкає з дружиною.

Зараз ви читаєте новину «Версії не сходяться – Михайлик про замах на себе». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути