пʼятниця, 17 грудня 2021 13:31

Верховну Раду оточили мітингувальники з фаєрами - поліція виносить людей за руки та ноги
8

Фото: t.me/s/oleksiihoncharenko

У п'ятницю,17 грудня, у центрі Києва розпочалася чергова протестна акція підприємців руху "SaveФОП". Мітинг триває від ранку.

Мітингувальники заблокували проїжджу частину на вул. Грушевського біля будівлі Верховної Ради.

На пікет вийшли до 1000 осіб з символікою руху та прапорами різних міст. Запалили фаєри.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уряд виплатить недоотримані "карантинні" 8 тис. грн: куди звертатися

За порядком слідкує кілька сотень правоохоронців, які періодично відтісняють учасників акції від перетину вул. Грушевського та Шовковичної, щоб запобігти перекриттю руху транспорту.

Час від часу між правоохоронцями та мітингарями спалахують сутички. На кадрах видно, як два правоохоронці виносять з натовпу пікетувальників чоловіка. Тримають його за руки та ноги.

Головна вимога ФОПівців стосується ухвалення законопроєкту № 5866-1, спрямованого на захист спрощеної системи оподаткування, обліку та звітності.

"Вимагаємо, щоб відтермінували на рік фіскалізацію. За цей рік, може, розроблять новий законопроєкт, який виведе маленький бізнес з-під фіскалізації, бо для нього це дуже великий тягар. Це великі кошти треба заплатити за касові апарати, за програмне забезпечення, бухгалтера, обслуговування.

Ми дуже маленькі ФОПи, і для нас це неспроможно. Тому ми просимо у наших депутатів ще рік відтермінування", - сказала одна з учасниць мітингу в ефірі телеканалу "Україна 24".

Поліція Києва не уточнює кількість затриманих. Зазначає, що деякі учасники протесту намагалися блокувати підходи до ВР та кидали піротехніку. Унаслідок вибуху петарди постраждала учасниця акції.

Підприємці руху "SaveФОП!" на мітинг виходять із початку карантину в країні. З-поміж вимог - скасувати карантинні обмеження для малого й макробізнесу, обов'язковий перехід на касові апарати з наступного року, ухвалити законопроєкт про додаткові пільги.

Зараз ви читаєте новину «Верховну Раду оточили мітингувальники з фаєрами - поліція виносить людей за руки та ноги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути