пʼятниця, 09 жовтня 2020 11:30

Вдавали працівників банку: шахраї спустошували рахунки клієнтів

Вдавали працівників банку: шахраї спустошували рахунки клієнтів
Потерпілим завдано збитків на понад мільйон гривень

Поліцейські викрили групу шахраїв, які спустошили банківські рахунки людей на понад мільйон гривень. Про це повідомляє управління комунікації Національної поліції України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві підлітки ошукали десятки людей на оренді квартир

"Зловмисники телефонували обраним жертвам та представлялися працівниками банку. Вони повідомляли громадянам про блокування карти, а для відновлення її роботи просили назвати всі персональні дані. Отримавши доступ до банківських рахунків, спустошували їх. За попередніми підрахунками, потерпілим завдано збитків на понад мільйон гривень. Коло ошуканих осіб наразі встановлюють", — йдеться в повідомленні.

Поліцейські з'ясували, що до складу злочинної групи входили п'ять осіб. Троє з них наразі відбувають покарання в місцях позбавлення волі. Правоохоронці провели обшуки в помешканнях шахраїв і в одній з виправних колоній Вінницької області, де зараз відбувають покарання зловмисники, і вилучили банківські картки, мобільні телефони, SIM-карти та гроші. Також вилучили наркотики та пристрої для їх вживання.

Злочинцям оголосили про підозру в шахрайстві. Їм загрожує до 8 років позбавлення волі. Слідство триває.

В Інгульському районі Миколаївської області аферисти ошукали пенсіонерок на суму понад 79 тис. грн. Вони під виглядом лікарів розповіли потерпілим, що їхнім родичам потрібні кошти на лікування та операцію.

Зараз ви читаєте новину «Вдавали працівників банку: шахраї спустошували рахунки клієнтів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути