середа, 12 грудня 2012 13:38

У Вінниці юнак провалився під кригу

У Вінниці юнак провалився під кригу
Дівчина просила хлопців не ставати на ноги, а повзти до берега. Фото: ukranews.com

8 грудня близько 23.30 на річці Південний Буг у Вінниці біля півострова Бригантина під кригою опинився 17-річний юнак. Двоє його друзів намагались його врятувати, але їм це не вдалося.

Як повідомили у прес-службі МНС у Вінницькій області, компанія підлітків відпочивала на березі.

"Один з хлопців вирішив випробувати лід на міцність. На відстані 15 м від берега крига не витримала, він провалився у воду. На допомогу кинулися його друзі, але самі опинились у лікарні з діагнозом "загальне переохолодження та алкогольне сп'яніння". Тіло потопельника змогли знайти тільки зранку 9 грудня", - зазначили в МНС.

За словами головного лікаря відділення анестезіології та інтенсивної терапії Вінницької обласної дитячої лікарні Анатолія Стародуба, 16-річну дівчину та 17-річного хлопця привезли мокрими.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В акваторії Бердянська незважаючи на екіпіровку втопився серфінгіст

"Переохолодження було, а ось п'яними вони не були. Можна було відмітити тільки запах. Казали, що повертались з Дня народження. Їх розповіді були дуже емоційними. Підлітки знаходились у шоковому стані. Дуже хотіли допомогти своєму другові. Особливо дівчинка. Вона повзком добралась до ополонки, підпірнула під юнака і допомогла вибратись на лід. Потім і її витягли за руки. Вона просила хлопців не ставати на ноги, а так само повзти до берега. Мабуть, знала, як діяти у таких ситуаціях. Але той юнак її не послухався. Звівся на ноги і знову провалився під лід", - розповів він.

Вдруге витягти друга підлітки не змогли. Викликали рятувальників.

"В цій історії багато неясного. Адже хлопця витягнули тільки в спідньому. Значить, він захотів скупатись у крижаній воді. І перед тим роздягся. Що там насправді сталося не знаю. Дітей забрали на другий день. Батьки залишили розписки, що всю відповідальність за їх здоров'я беруть на себе. Ми порекомендували побільше пити, міряти температуру і знаходитись в теплі", - сказав Анатолій Іванович.

Зараз ви читаєте новину «У Вінниці юнак провалився під кригу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути