четвер, 24 січня 2013 13:43

В Умані телефонний терорист повідомив про замінування шкільного туалету

В Умані телефонний терорист повідомив про замінування шкільного туалету
Фото: 25.mvd.ru

Вчора зловмисник повідомив черговому міліції про замінування туалету в школі №14 міста Умані на Черкащині. На місце події негайно виїхала слідчо-оперативна група, вибухо-технічна служба, кінолог, працівники УМНС та УСБУ в Черкаській області. Імовірний вибуховий пристрій шукали близько п'яти годин, проте нічого не знайшли.

"Це було близько 16.00. В школі на той час навчання вже не було. Працювали лише гуртки і групи продовженого дня. Всіх швидко евакуювали. Міліціянти сказали нам лише, що до них потелефонували і дитячим голосом сказали: "Чув, що в туалеті тікає бомба" - розповідає директор школи №14 Тетяна Глущук.

"Були і вибухотехніки і кінологи. В нас в приміщенні декілька туалетів і один на дворі. Крім того обстежили всі приміщення школи. Працювали до 21.00. Ніякої вибухівки не знайшли. Воно й від самого початку здавалося, що то чийсь жарт. Адже казали, що голос дитини років 10. Але береженого Бог береже" - додає директорка.

В управлінні МВС в Черкаській області подію поки не коментують. Триває слідство. Зловмисника обіцяють знайти протягом доби. Припускають, що це пожартував хтось із учнів.

Згідно частини першої ст. 259 Кримінального кодексу України (Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності) за вказаний злочин, передбачена кримінальна відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від 2 до 6 років. Те саме діяння, якщо воно спричинило тяжкі наслідки або вчинене повторно, карається позбавленням волі на строк від 4 до 8 років. Так як у скоєному підозрюють дитину, то відповідальність за неї нестимуть батьки.

Зараз ви читаєте новину «В Умані телефонний терорист повідомив про замінування шкільного туалету». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути