Ексклюзиви
неділя, 30 квітня 2023 07:39

Спецтема: Війна Росії проти України

В Умані госпіталізували людей з гострими психічними розладами – МОЗ

В Умані госпіталізували людей з гострими психічними розладами – МОЗ
Умань оговтується після російського теракту. Фото: Gazeta.ua

Біля зруйнованого ракетним ударом під'їздом в Умані на Черкащині розгорнули кілька мобільних пунктів.

Більшість людей, які зверталися туди, потребували психологічної допомоги. Про це повідомив перший заступник міністра охорони здоров'я Сергій Дубров в телемарафоні "Єдині новини" 29 квітня, передає Gazeta.ua.

"Четверо пацієнтів госпіталізували з гострими психічними розладами до районної лікарні Умані. Їм надали допомогу. На даний час їх вже виписали з лікувального закладу", – наголосив Дубров.

За його словами, на місці трагедії розгорнули кілька мобільних пунктів допомоги. Зокрема, у школі, неподалік від понівеченої багатоповерхівки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Де мої діти?" - як Умань пережила моторошний ракетний удар РФ

"Всього протягом минулої доби допомогу в мобільних пунктах отримали 132 особи і за сьогоднішній день – 34", - розповів Дубров.

Він зазначив, що всі необхідні ресурси в лікувальних закладах області оперативно мобілізували. На 29 квітня у міській лікарні Умані залишалося п'ятеро постраждалих.

"Одна пацієнтка перебуває в тяжкому стані у відділі інтенсивної терапії с тяжкою черепно-мозковою травмою. Її прооперували, перший етап виконали. Надалі вона потребує лікування в госпіталізованому нейрохірургічному стаціонарі. Зараз вирішуємо питання щодо переведення її до Києва з метою подальшого проведення оперативного втручання, для видалення уламків, які лишилися в порожнині черепа", – додав Дубров.

29 квітня рятувальники завершили пошукову-рятувальну операцію в Умані. Внаслідок російського удару загинули 23 мирних людини. Серед загиблих – шестеро дітей. Правоохоронці ідентифікували всі 23 тіла, ще дві жінки вважаються зниклими безвісти.

Уранці 28 квітня російська ракета Х-101 влучила у багатоповерхівку в Умані, зруйнувавши під'їзд та знищивши повністю 27 квартир. Також згоріли вщент або були сильно пошкоджені 33 автомобілі. Загалом у зруйнованому під'їзді було зареєстровано 109 осіб.

Ракети X-101 розроблялися російським конструкторським бюро "Радуга". Вони випускаються важкими бомбардувальниками типу Ту-95. Можуть вражати цілі на відстані у майже 5 тис. км.

Зараз ви читаєте новину «В Умані госпіталізували людей з гострими психічними розладами – МОЗ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути