субота, 28 липня 2012 12:46

В Україну намагалися ввезти 400 кг добавок, що містять ГМО

В Україну намагалися ввезти 400 кг добавок, що містять ГМО
Товар надійшов з Румунії на адресу харківського підприємства. Фото: customs.kharkov.ua

Співробітники оперативного підрозділу служби по боротьбі з контрабандою та порушеннями митних правил Харківської обласної митниці зупинили спробу незаконного ввезення в Україну близько 400 кг імпортного товару.

Як повідомили в прес-службі Харківської обласної митниці, митне оформлення товару "Суміші прянощів, ароматизаторів і харчових добавок для використання в м'ясопереробній промисловості в складі м'ясних і ковбасних виробів: - харчові добавки багатофункціональні для м'ясопереробної промисловості "АПИ № 2" здійснювалося на митному посту "Харків-центральний".

Товар надійшов з Румунії на адресу харківського підприємства.

"Разом з супровідними документами був наданий висновок якості і безпеки підприємства-виробника, в якому зазначається, що сировина, використане при виробництві цього продукту не містить генетично модифікованих організмів і не виготовлена із застосуванням ГМО", - наголошується в повідомленні прес-служби Харківської обласної митниці .

"Проте, посадовими особами митниці під час митного огляду товару були відібрані зразки речовини для направлення на експертне дослідження. Державне підприємство "Харківський регіональний науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації", яке проводило дослідження, виявило наявність генетично модифікованої ДНК сої, вміст якої складає 0,13%", - додали в прес-службі.

Комітет з питань гігієнічного регламентування Державної санітарно-епідеміологічної служби повідомив, що дозвіл на переміщення через митний кордон України товарів з вмістом ГМО цій фірмі не видавалося.

За фактом складено протокол про порушення митних правил за ч.1. ст.483 (Переміщення або дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю).

Товар вилучено та передано на склад митниці.

Зараз ви читаєте новину «В Україну намагалися ввезти 400 кг добавок, що містять ГМО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути