четвер, 19 липня 2012 15:49

В Україні частішають квартирні афери: в махінаціях задіяні судді, прокурори та міліціонери

В Україні частішають квартирні афери: в махінаціях задіяні судді, прокурори та міліціонери
Юристи радять нікому не показувати документи на квартиру. Фото: segodnya.ua

За останній час в Україні більшає випадків квартирних афер. Юристи радять не довіряти будь-кому документи на свою квартиру, адже це перший крок для дій шахраїв. Про це під час прес-конференції сьогодні, 18 липня, розповів юрист Пилип Іллєнко. Він займається справами потерпілих людей у квартирних махінаціях.

"Масовість квартирних афер становить загрозу суспільному правопорядку. Це означає, що жертвами аферистів може стати будь-хто з нас за один день", - розповів Пилип Іллєнко.

За словами експерта, квартирні шахраї діють за розробленою схемою. У цих махінаціях часто задіяні судді, прокурори та міліціонери. Аферисти зацікавлені у дорогих за вартістю квартирах і тих, які легко продати.

"Як правило це нерухомість у центрі міста. Вони обирають одиноких, літніх людей, або людей, які соціально не адекватні - ті що випивають, або вживають наркотики. Або це люди, які живуть за кордоном і рідко бувають в Україні", - розповів Пилип Іллєнко.

Для проведення афери шахраям достатньо зробити копію документів на квартиру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Творці будівельних афер можуть уникнути покарання

"Люди часто довіряють документи своїм знайомим, друзям, колегам. Дають подивитися, зробити копію. Цього вже достатньо для афери. Потрібно слідкувати, щоб до документів вашого нерухомого майна ніхто не мав доступу. Бо у таких випадках друзі часто перестають бути друзями. Ніколи не можна залишати паспорт у заставу. Це не передбачено жодним нормативним актом, тим паче заборонено", - розповів Пилип Іллєнко.

За словами юриста, квартирними аферами часто займаються одні й ті ж нотаріуси. Радить їм не довіряти.

"Всі вважають, що нотаріус це чесна людина і ніяким чином не намагається проводити якісь дії. Важливо, перевіряти кому ти відаєш свої документи. Слідкувати, яку довіреність ви підписуєте, що саме довіряєте зробити і який термін цієї довіреності. Якщо там буде термін три роки, то питання навіщо давати довіреність на три роки, якщо ця операція займає максимум два тижні. З часом люди забувають, що вони колись давали ці повноваження", - розповів юрист Пилип Іллєнко.

 

Зараз ви читаєте новину «В Україні частішають квартирні афери: в махінаціях задіяні судді, прокурори та міліціонери». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути