вівторок, 14 серпня 2012 14:05

В Судаку рятували росіянку, якій не вдалося "взяти" стіну Генуезької фортеці

У Судаку рятувальники зняли зі стіни Генуезької фортеці відпочиваючу з Російської Федерації. Дівчина та її супутник вирішили оглянути пам'ятник середньовічної фортифікації, минаючи квиткову касу.

Як повідомили в прес-службі кримського главку МНС, 13-го серпня близько другої години дня на номер "101" надійшов виклик про те, що на скелі під стіною Генуезької фортеці знаходиться дівчина, яка не в змозі спуститися до пляжу або піднятися на фортечну стіну .

Прибулі на місце рятувальники з'ясували, що 29-річна росіянка, яка прибула в Судак на відпочинок, разом зі своїм супутником, вирішила відвідати Генуезьку фортецю в обхід каси.

"Пара вирішила "штурмувати" фортецю з боку Консульського замку, але під стінами фортеці на складній скельній ділянці у дівчини здали нерви і вона відмовилася рухатися далі, - уточнили в гірській службі порятунку МНС. - Її друг все ж таки зміг дістатися до охорони фортеці, яка і викликала рятувальників ".

За допомогою альпіністського спорядження дівчину підняли на фортечну стіну, звідки вона все ж потрапила на територію пам'ятника. Медичної допомоги потерпіла не потребувала.

Зараз ви читаєте новину «В Судаку рятували росіянку, якій не вдалося "взяти" стіну Генуезької фортеці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути