четвер, 27 жовтня 2011 14:41

Спецтема: Війна у Лівії

В Сирті знайшли 267 тіл страчених прихильників Каддафі

В Сирті знайшли 267 тіл страчених прихильників Каддафі

Тіла 267 страчених прихильників колишнього лідера Лівії Муаммара Каддафі виявлені в місті Сирт і його околицях. Про це повідомляють представники міжнародного Червоного Хреста. За даними джерела, більшість похоронених були вбиті пострілом в голову. Перш ніж поховати вбитих, місцева влада перерахувала і сфотографували їх тіла. Ці фотографії вони потім мали намір показати родичам страчених.

Представники Перехідної національної ради (ПНР) Лівії вже пообіцяли провести розслідування у зв'язку зі страшною знахідкою і покарати винних у масовому розстрілі.

Раніше в середу родичі убитого екс-глави Лівії Каддафі вирішили подати позов до Міжнародного кримінального суду в Гаазі за фактом "воєнного злочину", яким, з їхньої точки зору, є вбивство колишнього лівійського лідера.

Каддафі був убитий поблизу свого рідного міста Сирт 20 жовтня. Разом з ним загинув його син Муатасім і колишній глава Міноборони Лівії. По автоколоні, в складі якої Каддафі намагався вирватися з оточеного Сирта, завдала удару авіація НАТО. Один із загонів ПНР захопив пораненого Каддафі. За деякими даними, Каддафі і Муатасіма спочатку катували, а потім убили. Тимчасові лівійська влада цю версію заперечує.

Зараз ви читаєте новину «В Сирті знайшли 267 тіл страчених прихильників Каддафі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути