вівторок, 09 серпня 2011 14:23

В Росії упав черговий літак з 12 пасажирами на борту

В Росії упав черговий літак з 12 пасажирами на борту

Транспортний літак Ан-12, що виконував рейс Магадан - Кепервеєм (Чукотка, Росія), зазнав аварії після того, як запросив аварійну посадку через несправність у двигуні. За уточненими даними, на борту літака перебувало 12 людей.

За попередніми даними, всі, хто знаходився на борту літака, загинули.

Ан-12 впав за 50 кілометрів від аеропорту Омсукчан у Магаданській області, повідомив директор авіапідприємства Фарід Ахметгалієв. Вилетіти до місця падіння літака поки що неможливо через густий туман, додав він.

Як повідомили в МНС, в районі події дуже низька хмарність, видимість становить 180 метрів. За попередніми даними, літак належить авіакомпанії "Авіс-Амур".

Місцеві жителі кажуть, що бачили в Магаданській області, як падав літак. За їхніми словами, літак впав у районі золотодобувного підприємства "Джульєтта".

Літак у вівторок, 9 серпня, вилетів до чукотського селища Кепервеєм, але командир екіпажу незабаром вирішив повернутися і зробити посадку через несправності в двигуні. За словами пілотів, за 300 кілометрів від Магадана у літака загорівся правий двигун, стався витік палива, екіпаж вирішив повернутися в аеропорт.

Аеропорт Магадана готувався прийняти аварійну посадку літака, у зв'язку з чим був закритий. Туди ж прибули п'ять карет швидкої допомоги, 10 одиниць пожежної та рятувальної техніки. Через деякий час літак зник з екранів радарів і незабаром упав неподалік селища Омсукчан у Магаданській області.

У червні пасажирський літак Ту-134 зазнав катастрофи у російській Карелії. Ту-134 у складних метеоумовах - дощ і туман - впав на шосе на відстані близько 700 метрів до порогу злітно-посадкової смуги, розбився і загорівся.

У результаті авіакатастрофи загинули 47 осіб, з-поміж них і четверо українців.

Зараз ви читаєте новину «В Росії упав черговий літак з 12 пасажирами на борту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути