Ексклюзиви
пʼятниця, 30 серпня 2013 19:54

В прокуратурі кажуть, що знають хто допоміг Мельнику втекти

В прокуратурі кажуть, що знають хто допоміг Мельнику втекти
Петро Мельник. Фото: podrobnosti.ua

Прокуратура Київської області встановила, з вини яких міліціонерів колишній ректор Національного університету державної податкової служби Петро Мельник зміг втікти від правосуддя.

Про це повідомила прес-служба відомства.

Згідно з інформацією, прокуратура повідомила про підозру двом службовцям органів внутрішніх справ у вчинені кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 367 КК, тобто у службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки.

Досудове слідство встановило, що підозрювані правоохоронці неналежним чином контролювали Мельника, якого суд залишив під домашнім арештом.

Також, за інформацією прокуратури, підозрювані не відреагували на тривожні сигнали електронного засобу контролю – браслету, який застосували до Мельника в зв'язку з обранням запобіжного заходу.

В результаті Мельник позбувся електронного браслету та самовільно покинув місце проживання.

За інформацією джерел сайту громади Приірпіння в правоохоронних органах, підозрювані міліціонери – це "заступник начальника міліції Ірпеня Микола Бедрій та правоохоронець, який у той час, як надійшов сигнал браслету, сидів перед монітором – помічник начальника райвідділку Києво-святошинського району Вдовиченко".

Підозрюваним міліціонерам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 2 до 5 років.

Розслідування у справі триває і надалі. Найближчим часом обвинувальний акт мають направити до суду для розгляду по суті.

Як відомо, 27 липня ректор Національного університету державної податкової служби Петро Мельник був затриманий співробітниками міліції  у власному кабінеті при отриманні хабара.

1 серпня Печерський райсуд помістив Мельника під домашній арешт, після того, як адвокати заявляли про погіршення стану його здоров'я.

7 серпня на нього одягли спеціальний браслет, який дозволяє відстежувати всі переміщення заарештованого. У ніч на 9 серпня Мельник зняв браслет і зник у невідомому напрямку.

14 серпня Мельник був оголошений в міжнародний розшук, оскільки з'явилася інформація, що в ніч на 9 серпня він втік до Білорусі.

27 серпня міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко повідомив, що міліції вдалося встановити країну, у якій переховується Мельник.

Досі українські правоохоронці не отримували інформації від закордонних колег про затримання колишнього ректора.

Зараз ви читаєте новину «В прокуратурі кажуть, що знають хто допоміг Мельнику втекти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

29

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути