Ексклюзиви
пʼятниця, 30 серпня 2013 14:24

Москаль хоче провідати Мельника і привезти його в Україну

Москаль хоче провідати Мельника і привезти його в Україну
Генадій Москаль. Фото: lenta-ua.net

Інформація джерела МВС про те, що екс-ректор Петро Мельник знаходиться в країні, з якою Україна не має угоди про екстрадицію, є неправдивою.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав депутат від "Батьківщини" Геннадій Москаль.

"Зараз просто відбувається відбілювання недолугих висловлювань міністра про те, що колишній ректор знайшовся, а міліція готується до його затримання. Це не влазить ні в які ворота. Наша міліція не вміє працювати навіть на території України. А в інших країнах це категорично заборонено законодавством. Екстрадицією займається спеціальний відділ у прокуратурі. Це не компетенція МВС", - зазначив він.

За словами політика, вище керівництво держави дало команду, аби Мельника не чіпали. "Чому так почали гальмувати? Що це за невідомі джерела у міністерстві, що ми його вже не повернемо? Що це там за налаштування на поразку? Міністр, як Пилип з конопель, вискочив, прокоментував, а тепер усі змушені "давати задню". У будь-якій країні, яка є членом Інтерполу, є червона карточка. Тому коли на її території з'являється іноземець, що скоїв злочин, вона має проінформувати центральний офіс в Ліоні, а той уже державу, яка оголосила розшук. А наші роблять мессидж будь-кому: Якщо ти тут щось натворив, тікай, тебе ніхто не шукатиме", - наголосив Москаль.

Нардеп вважає, що в суспільстві створюється ілюзія, що Мельник утрачений для України назавжди. "Я хочу провідати Мельника. Тому звертаюсь до Міністерства внутрішніх справ: назвіть країну, де він перебуває. Я одразу куплю за свої кошти туди квиток, поїду туди і повернуся разом з ним", - зазначив він.

Зараз ви читаєте новину «Москаль хоче провідати Мельника і привезти його в Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути