Ексклюзиви
пʼятниця, 18 квітня 2014 17:05

В Полтаві невідомі отруїли 21 собаку

В Полтаві невідомі отруїли 21 собаку
Зоозахисники переконані, тварин потруїли дачники

17 квітня на околиці Полтави по вулиці Вороніна місцеві знайшли трупи 21 собаки. Тварини лежали з відкритими ротами, не побиті. Підозрюють, їх отруїли.

"В цьому районі міста дуже багато дачників. Вони кожного літа під час сезону привозять із собою собак, щоб охороняли подвір'я. А коли сезон закінчуються, просто викидаються тварин на вулицю. В цьому році таких безхатьків назбиралося 27. В кінці вулиці в посадці ми їм збудували будки — зі старих шаф, шиферу. Місцевий чоловік зголосився за ними доглядати, годував, варив кашу, курячі голови, шиї. Тварини не були голодні, - розповіла полтавська зоозахисниця Наталія Хомушко. - Вчора після обіду зателефонував мені і в сльозах повідомив, що собаки стали одна за одною вмирати. Зразу всі почали бігати до річки, дуже пили воду. Видно, в середині від отрути все пекло. Серед померлих було три щеняти, збиралися прилаштувати їх людям".

До ранку залишилося живих 6 собак. Зоозахисники переконані, тварин потруїли дачники.

"Був один мужик, кричав, що постріляє. Самі залишили тварин, а потім таке кажуть, - продовжила Наталія. - Тварин ми самі виловлювали, поселяли в будки, щоб самовільно не ходили районом. Зробили їм щеплення, стерилізували всіх сучок, з власних кишень на кожну витрачали по 250 гривень. Абсолютно були не агресивні, по людських городах не ходили".

Міліцію не викликали. В минулому році в Полтаві чотири рази знаходили мертвих собак — їх вішали на деревах, знімали шкуру, душили. В місті немає жодного офіційного притулку для тварин.

Зараз ви читаєте новину «В Полтаві невідомі отруїли 21 собаку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути