Ексклюзиви
пʼятниця, 05 липня 2013 11:53

На Одещині прорвало греблю: затопило з десяток городів і кілька будинків

На Одещині прорвало греблю: затопило з десяток городів і кілька будинків
Фото: day.kiev.ua

Уночі 5 липня, о 00 годині 30 хвилин, на території Олександрівської сільської ради Тарутинського району Одеської області, через зливові дощі і наплив великої кількості води з боку села Брезоая Штефан-Водського району Республіки Молдова, піднявся рівень води в ставку "Старий". Про це повідомляє Держслужба НС України.

Площа ставка - близько 50 га, його розділяє кордон державного кордону: 65% на території України, 35% на території Республіки Молдова. У зв'язку з припливом стався перелив через дамбу, що спричинило прорив завдовжки близько 30 метрів і заввишки 5-7 м з витоком великої кількості води в русло річки Сарата.

О 3 годині в селі Міняйлівка Саратського району, який розташований нижче за течією, річка Сарата вийшла з берегів, що призвело до підтоплення територій 30 городів і 2 приватних житлових будинків, з яких евакуйовано 2 людини. Жертв і постраждалих немає.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рівень води на українській ділянці Дунаю підвищується на 8 см щодоби

Станом на 7 годину 5 липня витік води зі ставка "Старий" триває. Проводяться роботи з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації.

Ситуація перебуває на контролі Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Нагадаємо, 10 квітня, в Бориспільському районі під Києвом, на муловому полі №3 Бортницькій станції аерації стався прорив дамби. Прорив стався внаслідок інтенсивного танення снігу та підняття грунтових вод.

Зараз ви читаєте новину «На Одещині прорвало греблю: затопило з десяток городів і кілька будинків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути