вівторок, 30 серпня 2011 14:37

В небі над Литвою зіткнулися два військові літаки

В небі над Литвою зіткнулися два військові літаки

Литовський навчально-бойовий літак L-39 "Альбатрос" зіткнувся з французьким винищувачем Mirage, що входить до складу місії НАТО в Прибалтиці. Про це повідомляє Associated Press з посиланням на заяву міністерства оборони Литви.

Аварія сталася неподалік від авіабази Зокняй на півночі Литви, де базується частина контингенту НАТО. Французький винищувач виконував планове патрулювання повітряного простору країн Балтії.

В результаті зіткнення Mirage отримав пошкодження, але пілот зумів посадити винищувач на землю. Екіпажу литовського літака довелося катапультуватися, а їхня машина розбилася недалеко від бази, в лісовому масиві біля озера Реківи. Оперативний черговий авіабази, капітан Ромас Ряутас повідомив, що обидва пілоти знайдені.

За даними Flightglobal MiliCAS на 2010 рік, в складі ВПС Литви було два літаки L-39 "Альбатрос".

Повітряний простір Литви, а також Латвії та Естонії охороняється їх союзниками по НАТО з 2004 року. Прибалтійські країни поки не мають достатньої кількості військової техніки для вирішення такого роду завдань. У грудні 2010 року в одному з повідомлень WikiLeaks був опублікований секретний план НАТО щодо захисту прибалтійських країн від агресії з боку Росії.

Зараз ви читаєте новину «В небі над Литвою зіткнулися два військові літаки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути