Ексклюзиви
пʼятниця, 11 травня 2012 17:06

У Лук'янівському СІЗО влаштували масштабний обшук

У Лук'янівському СІЗО влаштували масштабний обшук
Загальним обшукам піддаються всі житлові, комунально-побутові та господарські приміщення установи. Фото: kiyany.obozrevatel.com

Починаючи з ранку в п'ятницю 11 травня відповідно до заздалегідь затвердженого плану в Київському СІЗО проводиться загальний обшук і технічний огляд приміщень, інформує прес-служба Державної пенітенціарної служби України (ДПтС) в п'ятницю.

"Загальним обшукам і техогляду піддаються всі житлові, комунально-побутові та господарські приміщення установи. Мета обшуку - виявлення технічного стану стін будівель і окремих приміщень, виявлення та вилучення заборонених для зберігання і використання ув'язненими предметів, виключення зайвих речей для поліпшення санітарного стану житлових приміщень" , - наголошується в повідомленні.

При цьому, як зазначають у відомстві, крім штатного персоналу Київського СІЗО, зважаючи на значний обсягу запланованих робіт, додатково залучено 65 співробітників інших пенітенціарних установ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прокуратура не порушуватиме справу проти Усова за фільм про СІЗО

"Перед початком роботи весь залучений персонал був проінструктований на предмет якості проведення обшуків і оглядів, а також недопущення випадків образ або принижень гідності щодо ув'язнених. Питання якісного проведення запланованих заходів контролюється керівництвом установи і регіонального управління", - розповіли в прес-службі ДПтС.

Нагадаємо, журналіст Костянтин Усов зняв небувалий фільм про Лук'янівське СІЗО, який викликав великий резонанс у суспільстві. Щоб створити цей фільм журналіст розвинув агентурну мережу в середині ізолятора. Як відомо, президент Віктор Янукович доручив генеральному прокуророві Віктору Пшонці організувати перевірку фактів порушень вимог закону в Лук'янівському СІЗО, які були оприлюднені в засобах масової інформації.

 

Зараз ви читаєте новину «У Лук'янівському СІЗО влаштували масштабний обшук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути