понеділок, 09 квітня 2012 15:29

Прокуратура не порушуватиме справу проти Усова за фільм про СІЗО

Прокуратура не порушуватиме справу проти Усова за фільм про СІЗО
У відомстві зазначили, що проводять перевірку фактів, наведених в телевізійних передачах. Фото: kiyany.obozrevatel.com

У прокуратурі міста Києва називають провокацією заяви про можливість порушення кримінальної справи проти автора телевізійного фільму про умови утримання ув'язнених у Київському слідчому ізоляторі Костянтина Усова.

"Інформація про можливість порушення кримінальної справи стосовно автора сюжету про Київський СІЗО Костянтина Усова не відповідає дійсності і носить провокаційний характер", - йдеться в повідомленні прес-служби столичної прокуратури.

При цьому у відомстві зазначили, що проводять перевірку фактів, наведених в телевізійних передачах Усова "Знак оклику" на телеканалі TВi з приводу порушень конституційних прав громадян, які утримуються в Київському слідчому ізоляторі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За фільм про Лук'янівське СІЗО на журналіста можуть завести кримінальну справу

"Зокрема, проводиться перевірка за фактами смерті ув'язненого від ураження електрострумом, зловживання службовим становищем працівниками СІЗО, в тому числі щодо передачі в'язням заборонених предметів за грошову винагороду, застосування насильства до окремих заарештованих, про що вони заявили в телепередачі, тощо", - зазначили в прес-службі.

При цьому у відомстві уточнили, що під час перевірки Усов дав пояснення з приводу відомих йому обставин неправомірних дій працівників Київського СІЗО.

Як повідомлялося, народний депутат України (фракція "НУ-НС"), голова парламентського комітету з питань свободи слова та інформації Юрій Стець заявив, що Усову погрожують, "крім того, я знаю, що найближчим часом щодо нього Київською прокуратурою буде порушено кримінальну справу".

Зараз ви читаєте новину «Прокуратура не порушуватиме справу проти Усова за фільм про СІЗО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути