вівторок, 08 травня 2012 19:06

Новий омбудсмен відвідала в СІЗО акордеоніста Завадського

Новий омбудсмен відвідала в СІЗО акордеоніста Завадського
Валерія Лутковська. Фото: svit24.net

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Валерія Лутковська відвідала відомого акордеоніста Ігоря Завадського, обвинуваченого в розбещенні неповнолітніх, в Київському слідчому ізоляторі 7 травня.

Як повідомляється на сайті омбудсмена у вівторок, оскільки у Завадського проблеми із зором, Лутковська вважає, що без адекватного і швидкого реагування це може привести до незворотних наслідків для здоров'я музиканта. Тому під час зустрічі з ним омбудсмен зосередила увагу на тому, чи була надана йому необхідна і своєчасна медична допомога.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Карпачової знову сидить прокурор - ЗМІ

Вона з'ясувала, що співробітники Київського СІЗО запросили лікуючого офтальмолога Завадського, який свого часу робив йому операцію на очах, для проведення консультативного огляду в умовах слідчого ізолятора.

"Лікар зробив відповідні висновки, однак вони базувалися виключно на поверхневому обстеженні, без застосування належного інструментарію. Офтальмолог записав у медичній картці Ігоря Завадського, що йому необхідно провести додаткове обстеження в клінічній лікарні. У зв'язку з цим співробітники слідчого ізолятора за власною ініціативою звернулися до Центру мікрохірургії ока з проханням встановити, чи є можливість провести зазначене дообстеження в умовах лікарні ", - наголошується в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Карпачова не знає, чи жива колишня сусідка Тимошенко

Керівництво Київського СІЗО запевнило уповноваженого з прав людини, що при отриманні позитивної відповіді з Центру мікрохірургії ока буде зроблено все можливе для якнайшвидшого додаткового медичного обстеження акордеоніста.

Зараз ви читаєте новину «Новий омбудсмен відвідала в СІЗО акордеоніста Завадського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути