вівторок, 12 липня 2022 13:37

Спецтема: Війна Росії проти України

В Ізюмі окупанти атакували гору, де люди дзвонили рідним. Багато вбитих – ЗМІ 

В Ізюмі окупанти атакували гору, де люди дзвонили рідним. Багато вбитих – ЗМІ 
Гора Кременець в Ізюмі. Фото: Юлія Чередник

8 липня у тимчасово окупованому Ізюмі Харківської області російські терористи обстріляли гору Кременець, де зібралися місцеві, щоб зателефонувати рідним.

Точна кількість жертв невідома, оскільки зв'язку з містом немає, пише KHARKIV Today.

Зазначається, окупанти наважилися на масовий обстріл для обмеження спілкування мешканців міста з рідними, які перебувають на підконтрольній Україні території.

За словами очевидців, того дня на Кременець приїхали десятки людей, оскільки лише там "ловлять" українські оператори. За даними видання, о 14:00 по горі вдарили касетними боєприпасами.

"Окупанти завжди стояли на горі й слухали, що говорять люди. А саме цього дня жодного не було. Загинув мій сусід Денис Щербак, добрий хлопець, у нього дружина залишилася", – розповіла волонтерка Юлія Чередник, яка змогла врятувати з Ізюма свою родину.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Харківські медики розповіли про стан постраждалих від обстрілу міста

Російські пропагандисти вже традиційно звинуватили в трагедії Україну та пообіцяли опублікувати імена загиблих. Однак очевидці стверджують, що снаряди прилетіли з глибокого тилу окупантів у Ізюмському районі.

"Збройні сили України просто технічно не могли обстріляти Ізюм касетними снарядами. Не кажучи вже про те, що реальної причини для завдання таких ударів немає", – розповів керівник відділу Ізюмської міськради Максим Стрельник.

У соціальних мережах активно поширюють інформацію про загибель приблизно 10 людей. Росіяни заборонили поховання в місті та не дозволяють рідним забирати тіла, за даними ЗМІ.

Російські окупанти заблокували Ізюм на початку березня. Почали його обстрілювати з артилерії та бомбардувати. Зруйнували більш як 80% усіх будинків. 1 квітня росіяни встановили контроль над Ізюмом.

Допоміг окупантам увійти до Ізюма депутат від вже забороненої партії ОПЗЖ Анатолій Фомичевський. Він показав ворогу "незахищену дорогу" в місто.

На Харківщині тривають бойові дії. Воїни Збройних сил України успішно контратакують окупантів. Ті ж намагаються не дати ЗСУ вийти до держкордону.

На Ізюмському напрямку противник намагається встановити контроль над селищем Богородичне та готує наступ на Слов'янськ. Наші захисники протидіють ворогу, завдаючи йому відчутних втрат. У районі Ізюма нашими військовими знищений черговий російський вертоліт Ка-52.

Зараз ви читаєте новину «В Ізюмі окупанти атакували гору, де люди дзвонили рідним. Багато вбитих – ЗМІ ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути