вівторок, 14 червня 2022 09:39

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни обстріляли ракетами Харківщину: серед жертв - 3-місячна дитина

Росіяни обстріляли ракетами Харківщину: серед жертв - 3-місячна дитина
У Харківському районі через влучання чотирьох російських ракет сталася пожежа. Фото: ДСНС

Минулої доби російські окупанти продовжили обстріли Харкова та Харківського, Ізюмського, Богодухівського та Чугуївського районів області.

Унаслідок обстрілів у селищі Жуковське поранення отримав цивільний, повідомив 14 червня голова обласної військової адміністрації Олег Синєгубов. Загалом в області загинула одна людина, ще п'ятеро поранені, зокрема троє дітей.

"В області пошкоджені приватні будинки, господарчі споруди, склади, сталися лісові пожежі. У селі Малинівка через обстріли окупантів поранення отримали двоє дітей - 11-річний хлопчик та дівчина 17 років. Попередньо, у них осколкові поранення. У селищі міського типу Печеніги поранена 3-місячна дитина, її 35-річна мати загинула. У селі Загороднє один поранений", - ідеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ЗСУ розповіли, що відбувається на Харківському напрямку

У Харківському районі через влучання чотирьох російських ракет сталася пожежа у складських приміщеннях, горіли вантажні автомобілі. Площа займання становила 2 тис. кв. м.

"На території області тривають бойові дії. На Харківському напрямку ворог, як і раніше, сконцентрований на обороні. На Ізюмщині противник намагається встановити контроль над селищем Богородичне та готує наступ на Слов'янськ. Наші захисники протидіють ворогу, завдаючи йому відчутних втрат. У районі Ізюма нашими військовими знищено черговий російський вертоліт Ка-52", - додав Синєгубов.

Російські обстріли Харкова можуть бути помстою. Загарбники хочуть помститися за провал на основних напрямках наступу.

На території області тривають бойові дії. На Харківському напрямку окупанти намагаються не дати Збройним силам України вийти до держкордону. В районі Ізюма ворог вів штурмові дії на напрямку Пасіка - Богородичне, намагається закріпитися на околиці Богородичного. ЗСУ стримують ворога та завдають йому суттєвих втрат.

На Харківщині снаряд влучив у приватний будинок. 11 червня стало відомо, що з-під завалів вилучили тіла двох загиблих чоловіків та двох жінок.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни обстріляли ракетами Харківщину: серед жертв - 3-місячна дитина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути