понеділок, 21 травня 2012 15:55

В Ємені в результаті теракту загинули 96 осіб

В Ємені в результаті теракту загинули 96 осіб

Число жертв теракту, який стався під час репетиції військового параду в столиці Ємену Сані, сягло 96 осіб. Про це повідомляє Agence France-Presse з посиланням на дані медиків (лікарі говорили на умові анонімності). Поранено близько 300 осіб. Раніше повідомлялося про 50 загиблих.

Всі загиблі і поранені - військовослужбовці. Допомога постраждалим надається у семи лікарнях.

Вибух на площі поруч з президентським палацом в Сані влаштував одягнений у військову форму терорист-смертник. Він підірвав себе серед солдатів, вибухівка була захована під його одягом. Звук вибуху був добре чутний в місті, серед жителів почалася паніка.

У районі вибуху був міністр оборони Ємену Мохаммед Насер Ахмед. Він не постраждав. Військовим підрозділом, які перебували на місці теракту, командував племінник колишнього президента Ємену Алі Абдулли Салеха. Чи постраждав він, не повідомляється.

Сам парад, під час репетиції якого стався теракт, повинен був пройти 22 травня в день святкування 22-річниці об'єднання Ємену. На ньому мав бути присутній нинішній президент країни Абд Раббо Мансур Хаді. Чи відбудеться тепер цей парад, неясно.

До теперішнього часу відповідальність за теракт ніхто на себе не взяв. Відповідно до припущень, які висловлюються в ЗМІ, вибух могла організувати "Аль-Каїда". Армія Ємену проводить проти бойовиків цього угруповання масштабну операцію в південній провінції Абьян.

Нинішній вибух став найбільшим терактом за час правління президента Абд Раббо Мансур Хаді (він прийняв президентські повноваження в лютому 2012 року). Раніше Хаді обіцяв боротися з "Аль-Каїдою".

Зараз ви читаєте новину «В Ємені в результаті теракту загинули 96 осіб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути