понеділок, 24 вересня 2012 22:01

В автокатастрофі загинув прокурор, який вів справу Георгія Гонгадзе

Автор: Фото надане прес-центром прокуратури Вінниччини
 

23 вересня близько 22.15 за кілометр від райцентру Калинівка на Вінниччині зіштовхнулися "HONDA-CRV" та "КамАЗ". Водій легковика загинув на місці.

Ним виявився 57-річний заступник прокурора Вінниччини Роман Шубін. Свого часу він вів справу щодо смерті журналіста Георгія Гонгадзе.

"Десь за годину після трагедії проїжджав біля цього місця. Спочатку здивувало те, що на дорозі з'явився ліхтар. Бо дорога там ніколи не освітлювалася. А тут привезли переносний, це зрозумів, коли роздивився його. Іномарки на місці вже не було. А КамАз стояв на узбіччі в бік Калинівки. Було багато міліціонерів, із 30 дорогих машин, дві "швидкі". Як мені пояснили, "Хонда" їхала ділянкою дороги, яка розрахована в один бік на дві смуги. Машина обганяла інші, аж водій не впорався з керуванням та влетів прямо під причіп вантажівки. Автівка вибила задній міст. Як розповів мій знайомий лікар із районної реанімації, усіх, хто міг бути в тій іномарці, або в морг повезли, або відразу у Вінницю, бо до них нікого не привозили", - розповів місцевий Олександр Онопко.

За відомостями правоохоронців, Роман Шубін повертався на власному автомобілі у Вінницю. Орієнтовно рухався з Києва. У машині перебував сам. Слідчим управлінням УМВС Вінницької області проводиться перевірка. З'ясовуються причини та обставини ДТП. Співробітники Шубіна не пов'язують його загибель із професійною діяльністю.

Заступником прокурора Вінницької області Роман Шубін став у 2006 році. До цього працював у Генеральній прокуратурі України. Вів справу щодо смерті Георгія Гонгадзе та звинуватив Олександра Турчинова, як голову СБУ, в розвалі ходу справи загибелі журналіста.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Леся Гонгадзе запевняє, що її син досі живий

"До того, як Роман переїхав у Вінницю, він часто приїздив до матері в село Явора Львівської області, де він і народився. Раніше він бував по кілька разів на рік. І картоплю матері допомагав викопувати, і решту по господарству лагодити. Дуже хорошою він був людиною. Ми з ним із дитинства були знайомі. Разом грали у сільському футбольному клубі "Явір". Бувало, що виходили в першість на районному рівні. Роман був нападником. Завжди грав, як востаннє, віддавався грі на повну. У нього був старший брат, Олександр. Так кілька років тому він також загинув. Згорів у Тюмені, куди їздив на заробітки", - розповів друг загиблого Іван Ільницький.

У жовтні 2003 року Указом Президента України державному раднику юстиції 3 класу Шубіну присвоєно почесне звання "Заслужений юрист України". У листопаді 2009 року оголошено Подяку з врученням нагрудного знаку "Подяка за сумлінну службу в органах прокуратури" III ступеня.

"Роман Іванович прекрасно знав оперативно-слідчу роботу. Після закінчення Харківського юридичного інституту дослужився до першого заступника начальника Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України, був начальником Головного слідчого управління з розслідування особливо важливих справ Генеральної прокуратури України. З листопада 2006 року - заступником прокурора Вінницької області. Роман Іванович користувався великим авторитетом в оточуючих його людей, був надзвичайно скромною, ввічливою, доброзичливою, врівноваженою людиною. Наш колектив прокуратури Вінницької області висловлює співчуття рідним та близьким із приводу передчасної смерті свого працівника", - повідомила прес-секретар прокуратури Вінниччини Ірина Вихованець.

Поховають Романа Шубіна у Вінниці в середу 26 вересня.

Зараз ви читаєте новину «В автокатастрофі загинув прокурор, який вів справу Георгія Гонгадзе». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

29

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути