середа, 24 серпня 2011 13:06

В Англії судять лівійця, який заштовхав труп співачки у валізу та залишив у аеропорту

В Англії судять лівійця, який заштовхав труп співачки у валізу та залишив у аеропорту

В Англії судять за вбивство 42-річного вихідця з Лівану Йозефа Вахіда, який ховався від правосуддя протягом 11 років - поліцейські затримали його в 2010 році. У липні 1999 року він перерізав горло молодій співачці, а потім заштовхав труп у валізу та залишив її на автостоянці аеропорту "Хітроу", пише The Daily Mail.

Вахід познайомився з 28-річною Фатімою Кама на одній з арабських вечірок у клубі на Едгвер-Роуд, де вона працювала танцівницею кабаре та співачкою. Жінка вела себе немов Холлі Голайтлі з фільму "Сніданок у Тіффані" - у неї було безліч багатих шанувальників, і вона з радістю приймала їх щедрість.

Йозефу Вахіду вдалося затягти пекучу марокканка в ліжко. Незабаром вони почали жити разом у маленькій квартирі в центрі Лондона. Прожили недовго - тиждень. 17 липня 1999 Йозеф в черговий раз зайнявся з Фатімою сексом, після чого вбив жінку, перерізавши їй горло.

Вахід поклав труп у валізу та відправився до аеропорту "Хітроу". Коли чоловік перевозив "запаковане" тіло на автостоянку терміналу № 3, його зафіксували камери відеоспостереження, але він не викликав підозр в охоронців. Закривавлену сумку з трупом Фатіми виявили дві жінки. Незважаючи на те, що тіло було знайдено через кілька хвилин після того, як Вахід його залишив, чоловікові вдалося вийти з аеропорту непоміченим.

На наступний день він повернувся в "Хітроу", де заплатив готівкою за авіаквиток до Лівану, і полетів. У Бахрейні Вахід прожив 11 років, обзавівся дружиною і двома дітьми, поки поліція Скотланд-Ярду не з'ясувала, що він змінив ім'я і став Ібрагімом Хадідом.

"Коли Йозефа Вахіда затримували, він був украй обурений, вимагав вибачень і говорив, що ніколи не був у Лондоні. Нам вдалося домогтися його екстрадиції", - розповів прокурор Адріан Дербайшайр.

Ліванець у суді намагався довести, що його екстрадиція незаконна і що він не вбивав Фатіму. Звинувачення надало незаперечні докази його вини: в квартирі, де Вахід жив з Фатімою, були виявлені сліди крові убитої жінки, відбитки пальців Вахіда, а в її тілі - його сперма.

Однак суддя Пол Ворслі прийняв рішення відкласти винесення остаточного вироку на 3 жовтня, щоб Вахід зміг обговорити з адвокатами пом'якшувальні обставини. Йому загрожує до 30 років позбавлення волі.

Раніше повідомлялося, у британському Ліверпулі в аеропорту затримали двох жінок, які намагалися перевезти труп як живого пасажира, щоб не платити за транспортування тіла 3 тис. фунтів стерлінгів.

Зараз ви читаєте новину «В Англії судять лівійця, який заштовхав труп співачки у валізу та залишив у аеропорту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути