понеділок, 06 березня 2023 13:03

Спецтема: Війна Росії проти України

"Уявляю, яка шпигуноманія розпочнеться" ‒ Чубаров про створення в Криму "добровільних дружин"

"Уявляю, яка шпигуноманія розпочнеться" ‒ Чубаров про створення в Криму  "добровільних дружин"
Глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров прокоментував створення окупаційною владою півострова так званих "добровільних дружин". Фото: pravda.com.ua

У тимчасово окупованому росіянами Криму з появою так званих "добровільних дружин" може розпочатися шпигуноманія.

Впродовж усіх дев'яти років окупації Криму загарбники всіляко заохочували донесення на людей, аби в суспільстві панував абсолютний страх. Про це в ефірі національного телемарафону розповів глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, передає Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В окупованому Криму гримнуло

"Доносили на кримськотатарські весілля, українські пісні. Вони моніторять соцмережі і там знаходять загрози для російської влади. Тепер, коли звільнення Криму стає невідворотним, окупанти хочуть це все переформатувати в організовані групи. Ми отримали відомості, що ці групи будуть навчати, як розпізнавати коригувальників, знаходити в натовпі схожих на диверсантів людей. Я уявляю собі, яка шпигуноманія розпочнеться", ‒ сказав Чубаров.

За його словами, так звані "добровільні дружини" окупаційна влада створює для посилення напруження в суспільстві, залякування населення та його мобілізації довкола органів окупаційної влади.

"Думаю, що вони не дуже добре розбираються в психології кримських татар, етнічних українців. Чим більше окупанти в Криму здійснюють дії, спрямовані на утримання Криму – побудову фортифікаційних споруд, створення таких "дружин", тим більше це дає людям моральне піднесення, вони очікують на звільнення Криму", ‒ наголосив Чубаров.

Стратегія деокупації Криму, прийнята в березні 2021 року, втратила свій сенс після того, як Росія розпочала повномасштабну криваву війну проти України.

Тому тепер окупований Росією Крим можна звільнити лише військовим шляхом, вважає секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов.

Зараз ви читаєте новину «"Уявляю, яка шпигуноманія розпочнеться" ‒ Чубаров про створення в Криму "добровільних дружин"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути