неділя, 05 березня 2023 08:49

Спецтема: Війна Росії проти України

Звільнення Криму ‒ Данілов розповів про нову стратегію

Звільнення Криму ‒ Данілов розповів про нову стратегію
Секретар РНБО Олексій Данілов розповів про нову стратегію звільнення тимчасово окупованого Росією Криму. Фото: tsn.ua

Стратегія деокупації Криму, прийнята в березні 2021 року, втратила свій сенс після того, як Росія розпочала повномасштабну криваву війну проти України.

Тому тепер окупований Росією Крим можна звільнити лише військовим шляхом, вважає секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов. Про це він заявив в інтерв'ю ZAXID.NET.

За словами Данілова, у стратегії 2021 року було кілька пунктів, серед них і військовий. Але на той час Україна розглядала лише політико-дипломатичний шлях.

"У пріоритеті була політика, дипломатичний шлях для вирішення цього питання. З урахуванням тих дій, які відбуваються, з урахуванням процесів, що відбуваються, тепер звільнення Криму відбуватиметься зовсім іншим способом", – сказав Данілов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В окупованому Криму гримнуло

Тепер РНБО потрібно ухвалити нові документи щодо звільнення Криму. А затвердити рішення має президент.

"Ми відпрацьовуємо всі документи щодо процесів, що відбуваються в секторі безпеки і оборони України. Це один з них", – сказав Данілов.

За його словами, таких документів уже є багато. Головне, щоб їх було повністю виконано.

"Коли кажуть, що ми не готувалися, просто дехто забув, що треба читати документи. Там все написано. Потрібно уважно читати і головне – виконувати. Якби всі рішення були бездоганні та їх виконали на 100%, у нас була б зовсім інша ситуація", – додав Данілов.

Треба обов'язково розглянути стратегію деокупації Криму та внести до неї зміни. Зміни треба внести з урахуванням тих обставин, які на сьогодні відбуваються на території України, заявив секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов.

Україна має сама вирішувати, чи звільняти Крим від російських загарбників військовим шляхом. А Захід повинен продовжувати надавати українцям військову допомогу. Про це сказав генсек НАТО Єнс Столтенберг.

Зараз ви читаєте новину «Звільнення Криму ‒ Данілов розповів про нову стратегію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути