субота, 27 серпня 2011 16:41

Ураган "Айрін" атакує США з вітром швидкістю 140 км/год
15

Фото: Фото: Reuters

Ураган "Айрін" досяг у суботу східного узбережжя США, повідомляє місцевий Національний центр ураганів. Стихійне лихо обрушилося на район поблизу мису Лукаут (штат Північна Кароліна). Швидкість вітру в зоні дії "Айрін" складає близько 140 км/год, повідомляє "Інтерфакс".

Влада США провела евакуацію вже 200 тисяч жителів Північної Кароліни через наближення урагану, повідомляє Daily Telegraph.

Місцевих жителів попередили, що через "Айрін" на узбережжя можуть обрушитися хвилі висотою понад три метри.

Крім того, тисячі людей залишають небезпечні райони в штатах Меріленд, Делавер, Нью-Джерсі, а також Нью-Йорк.

Жителі Нью-Йорка за рекомендацією влади міста затоварюються в очікуванні урагану. У Нью-Йорку може бути набагато більше втрат, ніж в інших населених пунктах США. Це пов'язано з його вкрай високою густотою населення в зоні, яка може піти під воду. Служби міста припускають, що у разі сильного урагану деякі ділянки мегаполісу можуть піти під воду на 5-7 метрів, повідомляє РИА "Новости".

З п'ятниці американці почали залишати низинні райони восьмимільйонного мегаполісу, не чекаючи наказу про надзвичайну евакуацію. До 24.00 за київським часом жителі повинні повністю покинути зони ризику.

Городяни побоюються перебоїв в подачі електрики, тому що через це вони можуть залишитися не лише без світла, а й без води в крані. Крім того, буде паралізована робота банків і торговельних мереж. Співробітники мегамаркетів і господарських магазинів стверджують, що хітом продажів став портативний електрогенератор за $599 для особистого господарства. Дотримуючись закликів міської влади, люди купують засоби дезінфекції та одноразовий посуд.

Через те, що в районі примусової евакуації буде відключено електрику, морозиво роздають безкоштовно. Провайдери мобільного зв'язку попереджають про можливі перебої в час і після урагану.

Зараз ви читаєте новину «Ураган "Айрін" атакує США з вітром швидкістю 140 км/год». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

24

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути