пʼятниця, 02 вересня 2022 15:12

Спецтема: Війна Росії проти України

Упіймали зрадників, що "полювали" на паролі блокпостів і позиції ЗСУ
4

У Харківській області затримали двох агентів Російської Федерації, які "полювали" на координати позицій Збройних сил України та паролі блокпостів.

Місцеві жителі з ідеологічних міркувань погодилися на співпрацю з росіянами, повідомила пресслужба Служби безпеки України 2 вересня.

"Жінка через свої зв'язки серед харків'ян збирала та передавала ворогу інформацію про місця дислокації, маршрути переміщення підрозділів та техніки ЗСУ. Її спільник – працівник однієї з компаній, що надає послуги енергопостачання, – мав вільний доступ до будівель і споруд. Користуючись службовим становищем, він міг безперешкодно виявляти місця дислокації українських військових", – ідеться в повідомленні.

Наприкінці лютого харків'янка почала спілкуватися зі своїм колишнім чоловіком, який є учасником так званої ЛНР. Залишившись із нею в гарних стосунках, чоловік попросив жінку допомагати збирати інформацію про патріотично налаштованих мешканців Харківської області. До цієї діяльності жінка залучила свого знайомого. Інформацію передавали через месенджер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Використовувала чоловіка в темну: дружина військового передавала ворогу координати ЗСУ

Контррозвідка СБУ затримала агентів РФ, які «полювали» на координати позицій ЗСУ
Фото: ssu.gov.ua
Контррозвідка СБУ затримала агентів РФ, які «полювали» на координати позицій ЗСУ
Контррозвідка СБУ затримала агентів РФ, які «полювали» на координати позицій ЗСУ
Контррозвідка СБУ затримала агентів РФ, які «полювали» на координати позицій ЗСУ

Одним із основних завдань зрадників було отримання актуальних паролів, які використовуються на українських блокпостах. Згодом вербувальник попросив своїх інформаторів також передавати йому дані про місця дислокації ЗСУ в Харкові та області. Вони збирали відомості, позначали на карті місця розташування українських військових та передавали представнику псевдореспубліки.

Під час обшуків за місцем проживання зловмисників вилучили засоби зв'язку із доказами протиправної діяльності. Обом підозрюваним обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

У Харкові затримали завчасно впровадженого агента ФСБ, який розвідував позиції українських військ на східному фронті. Зловмисник також передавав окупантам геолокації міської інфраструктури. Саме за його "наводкою" агресори здійснили ракетні удари по будівлі обласної державної адміністрації та ще сімох цивільних об'єктах.

Зрадником виявився колишній працівник правоохоронних органів, якого завербував кадровий співробітник ФСБ під час перетину російського кордону 2019-го. Після отримання оперативного псевдоніму та проходження інструктажу, зокрема щодо заходів конспірації, зловмисника перевели в "режим очікування".

Зараз ви читаєте новину «Упіймали зрадників, що "полювали" на паролі блокпостів і позиції ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути