Ексклюзиви
понеділок, 23 квітня 2012 15:17

Уманський парк вирубали, а землю віддадуть кільком сім'ям
6

Фото: Фото Лілії Кушніренко

23 квітня мешканці району Міщанка в Умані на Черкащині викликали наряд міліції, щоб зафіксувати вивіз з їх парку зрубаних дерев. Мікрорайон "Міщанка" - район приватних садиб, що має розвинену інфраструктуру. Знаходиться він у північно-західній частині міста.

Ще на початку минулого тижня у сквері Молодогвардійців, поблизу провулка Зої Космодем'янської почали спилювати дерева. Місцеві кажуть – парк віддали під забудову. Подейкують, що на цьому місці планують звести кілька приватних будинків. Одну земельну ділянку віддали багатодітній сім'ї.

"Тут раніше був сквер Молодогвардійців, його ще називали парк Зої Космодем'янської, через прилеглу вулицю з такою ж назвою. Я вже кілька років збираю документи на цей парк. Два роки тому ми його відстояли. А тепер – вирубують, - бідкається пенсіонерка Надія Четвероноженко. - Цей сквер засадили в 60-х роках, ще при Радянському Союзі. Його тоді садили люди, не місто чи організація, а люди з цього району. Тепер кажуть, що ніякого парку тут не було. Це неправда".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Попри конфлікти в Україні відкриється єдиний сафарі-парк

Старожили кажуть, що всі дерева парку висаджені алеями. У радянські часи саджанці для парку привозив тодішній голова комісії квартального комітету.

На сучасних мапах місту парк не зазначений.

"Наразі ми шукаємо старі радянські карти міста, де сквер був позначений. Минулого року, на якійсь інтернет-сторінці я ще його бачила у переліку парків міста, наразі – ніде нема", - розказує мешканка району Світлана Каленська.

Люди розповідають, що з п'ятниці вже роботи зі спилювання дерев у парку призупинили. Але сьогодні по обіді приїхали вантажівки за спиляним деревом.

2 роки тому мешканці вже збирали підписи проти такого рішення віддати цю землю під забудову. Хіба в Умані вже немає де будувати? Ось, ми викликали міліцію, так як вантажівки з парку почали вивозити дерева, - каже телефоном Світлана.

У міській раді кажуть, що справді ту земельну ділянку ще у 2009 році рішенням сесії відвели для кількох сімей. 25 квітня відбудеться спеціальна роз'яснювальна нарада з власниками ділянок та мешканцями району.

Зараз ви читаєте новину «Уманський парк вирубали, а землю віддадуть кільком сім'ям». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути