понеділок, 21 січня 2013 21:15

"Укрреставрація" "запорола" гідроізоляцію музею Шевченка у Каневі

Господарський суд Києва прийняв рішення про стягнення заборгованості у сумі близько 2 млн грн із корпорації "Українська спеціальна науково-реставраційна проектно-будівельно-виробнича корпорація "Укрреставрація".

Остання неналежним чином виконала роботи з гідроізоляції підземних споруд у музеї Т. Г. Шевченка у Каневі на Черкащині, повідомляють у прокуратурі Черкаської області.

Як з'ясувалося, у підвалі виставкового залу музею ще з 2009 року від дощових вод почали затікати стіни. Від постійної вологи вони вкрилися грибком, а в приміщенні смерділо цвіллю.

"У липні 2011 року у виставковому залі музею Шевченка дощова вода зіпсувала стіни. У тих місцях з'явилася пліснява. Зал розташований у підвальному приміщенні. Після затоплення встигли винести понад 70 картин львівського художника Євгена Безніска. Люди, які розуміються на будівництві, стверджували, що гідроізоляція виконана з порушенням технології", - розповів телефоном місцевий житель 63-річний Петро Карпенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Реконструкцію музею Шевченка мають закінчити за 37 днів

Тоді недоліки ліквідовувала компанія "Укрреставрація". У договорі з ними вказано п'ять років гарантії. Експертна комісія зробила висновок, що на виправлення ситуації з гідроізоляцією потрібно 1 млн 900 тис. грн.

"Рішення господарського суду поки не набрало законної сили, тож не виключаємо подачу апеляції", – зазначила старший прокурор обласної прокуратури Оксана Синецька.

Старе приміщення музею збудували у середині 1930-х. Три роки тому реконструювали. Оновлений музей відкривав президент Віктор Янукович. Реконструкція коштувала понад 67 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «"Укрреставрація" "запорола" гідроізоляцію музею Шевченка у Каневі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути