Ексклюзиви
субота, 17 серпня 2024 07:25

Спецтема: Війна Росії проти України

Українським війська не вдалося просунутись у Бєлгородській області РФ - ISW

Українським війська не вдалося просунутись у Бєлгородській області РФ - ISW
ЗСУ намагалися наступати у Бєлгородській області Росії. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Українським військам вдалося зайти на територію Бєлгородської області РФ.

Однак, вони змушені були покинути її через гарну підготовленість росіян до відбиття транскордонних атак. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

За повідомленнями з відкритих джерел, станом на 16 серпня українські війська більше не утримували позиції у Бєлгородській області.

Аналітики посилаються на публікацію видання The Washington Post від 15 серпня. В ній зазначається, що 11 серпня українські військові провели механізовані атаки в Бєлгородській області біля прикордонного пункту пропуску "Колотилівка" на міжнародному кордоні та просунулися в цьому районі приблизно на 10 кілометрів.

Водночас, за даними російських джерел, упродовж останніх днів ЗСУ неодноразово атакували біля Колотилівки і 15 серпня тимчасово захопили цей пункт пропуску. Однак росіяни не підтверджують, що українські війська просунулися на відстань, яка б перевищувала 10 кілометрів від пункту пропуску.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ взяли під свій контроль ще одне село на Курщині - DeepState

The Washington Post повідомило, що українські війська утримували позиції в Бєлгородській області, перебуваючи під потужними російськими авіаударами й артилерійським вогнем. 15 серпня українська бронетехніка перетнула кордон для евакуації залишків особового складу ЗСУ в цьому районі.

Станом на 16 серпня, в ISW не спостерігали жодних російських заяв або доказів, які б свідчили про наявність українських військ у Бєлгородській області.

"Українські солдати повідомили Washington Post, що російські війська були краще підготовлені до відбиття транскордонних українських атак, ніж у Курській області. За їхніми словами, російські війська встановили велику кількість протитанкових укріплень - так званих "зубів дракона" вздовж кордону та щільно замінували територію", - йдеться у повідомленні.

В ISW також зазначають, що, за свідченнями українських солдатів, артилерійські підрозділи росіян, оператори безпілотних літальних апаратів та авіація майже одразу почали атакувати ЗСУ, коли ті намагалися перетнути кордон у Бєлгородській області 11 серпня.

"Опис українськими солдатами російської відповіді свідчить про те, що оперативна несподіванка, якої українські сили досягли 6 серпня, розпочавши вторгнення в Курську область, значною мірою розвіялася до 11 серпня, та що армія РФ у Бєлгородській області підготувалася до відбиття транскордонних атак ЗСУ", - пишуть в ISW.

За даними аналітиків, з моменту початку вторгнення 6 серпня, українські війська здійснили подальше швидке просування на інших ділянках кордону з Курською областю. Це свідчить про те, що, цілком імовірно, російські війська краще захищають одні ділянки кордону, ніж інші.

Українські військові взяли під контроль низку населених пунктів у Курській області. У п'ятницю, 16 серпня, ЗСУ продовжили незначне просування на південний схід від міста Суджа. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Російські військові блогери писали, що українські війська просунулися на схід від селища Мирне та на південь від Спального, що на південний схід від Суджі.

Зараз ви читаєте новину «Українським війська не вдалося просунутись у Бєлгородській області РФ - ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути