Ексклюзиви
пʼятниця, 01 листопада 2013 09:58

Український рибалка Федорович розповів, що через нерви посивів і почав сліпнути

Український рибалка Федорович розповів, що через нерви посивів і почав сліпнути
Фото: dt.ua

Росія затягує розслідування справи і не хоче відпускати рибалку Олександра Федоровича в Україну на лікування. У цьому переконані його захисники та українські дипломати. Він четвертий місяць перебуває на підписі про невиїзд у російському містечку Єйськ на березі Азовського моря.

Рибалці інкримінують браконьєрство. Водночас російська прокуратура розслідує кримінальну справу за фактом загибелі чотирьох моряків, які були разом з Федоровичем під час тарана російським судном українського човна. Але жодних слідчих експериментів та зведень сам-на-сам прокуратура не проводила, каже Федорович. Натомість йому запропонували добровільно піти за ґрати, - повідомляє ТСН.

Чоловік розповів, в яких умовах він живе. Телевізор та кіт – єдині розваги Олександра Федорович. Він уже кілька місяців - заручник російського правосуддя і орендованих чотирьох стін, на які у нього немає грошей. Житло оплачує українське генконсульство в Ростові-на-Дону.

Чоловік розповів, що харчується "Мівіною". Через нерви та травми у рибалки сиплеться та сивіє волосся і погіршився зір. Йому навіть порадили користуватися окулярами. П'ять зламаних ребер і пробиті легені після зіткнення із російським катером берегової охорони потроху загоюються, але без допомоги лікарів. Слідчі йому запропонували вихід із безгрошів'я: сісти за ґрати, мовляв, там годують безкоштовно.

Як повідомлялося, 17 липня близько 18.00 в Азовському морі в районі російського селища Воронцовка сталося зіткнення українського баркаса і катера берегової охорони прикордонної служби Росії. У результаті зіткнення загинули чотири українці, одного, Олександра Федоровича, вдалося врятувати.

Зараз ви читаєте новину «Український рибалка Федорович розповів, що через нерви посивів і почав сліпнути». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути