вівторок, 01 жовтня 2013 14:27

Росія відмовляється віддати Україні на поруки рибалку Федоровича

Росія відмовляється віддати Україні на поруки рибалку Федоровича
Олександр Федорович. Фото: ua.korrespondent.net

Вчора в Єйськ прибув співробітник Генконсульства України в Ростові-на-Дону для зустрічі з українським рибалкою Олександром Федоровичем і надання йому фінансової допомоги.

Про це повідомив представник МЗС Євген Перебийніс.

"Вчора в Єйськ прибув консульський співробітник Генерального консульства України в Ростові-на-Дону для проведення чергових зустрічей з паном Федоровичем і його адвокатом. Також планується, що буде надана йому чергова матеріальна допомога для оплати його проживання", - сказав Перебійніс.

Дипломат також зазначив, що російська сторона відмовила у проханні взяти на поруки Федоровича.

"Наше геконсульство отримало офіційну інформацію від слідчого про відмову в задоволенні прохання нашого консула про зміну запобіжного заходу щодо Федоровича, а саме з приводу взяття його на поруки", сказав він.

Таким чином, справу українського рибалки продовжує бути на дослідування в слідчому комітеті ФСБ і ще не передана до суду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генконсул України запропонував взяти на поруки рибалку, затриманого в Росії

"Ми плануємо знову зачіпати це питання про повернення пана Федоровича в Україну під час подальших контактів високого рівня з російською стороною", - додав Перебійніс.

Нагадаємо, 17 липня в Азовському морі в районі російського села Воронцівка сталося зіткнення баркаса українських рибалок і катера прикордонної служби Росії. У результаті зіткнення загинули чотири українці. Одного, Олександра Федоровича, вдалося врятувати. Він стверджує, що росіяни навмисно йшли на таран.

Українські дипломати вже ставили питання про невідкладне повернення в Україну рибалки Олександра Федоровича, на що Росія давала негативну відповідь.

У Росії проти нього розслідується кримінальна справа через "видобуток водних біологічних ресурсів". Федоровичу загрожує до двох років ув'язнення.

 

Зараз ви читаєте новину «Росія відмовляється віддати Україні на поруки рибалку Федоровича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

39

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути