субота, 15 лютого 2020 18:10

Український моряк зник із борту іноземного судна

Український моряк  зник із борту іноземного судна
Український моряк 32-річний Олександр Горяєв зник із борту іноземного судна "Вікторія" у Перській затоці. Фото - facebook.com/assol.fund

У Перській затоці після конфлікту з російськими колегами з борту іноземного судна зник український моряк 32-річний Олександр Горяєв.

Про зникнення чоловіка родичам повідомив представник крюїнгової компанії 13 лютого. При цьому, за словами родичів, 2-й помічник капітана Горяєв зник ще 8 лютого з борту судна "Вікторія" (Cargo ship, Прапор Belize, IMO 9065912), коли воно перебувало в нейтральних водах Перської затоки на шляху до Ірану, повідомили у благодійній організації "Фонд допомоги морякам "Ассоль".

Як зазначається, 23 січня Горяєв розповів по телефону родичам про те, що у нього конфлікт з новими капітаном і старпомом із російського Ростова-на-Дону. З його слів, вони недавно прибули на судно, замінивши попередніх капітана і старшого помічника, які списалися на берег.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Його немає на судні": в Атлантичному океані зник український моряк

"Сестра і дружина зниклого впевнені - справу про зникнення намагаються "зам'яти": відсутність українського моряка колегами виявлено не о 16:30, як зазначено в повідомленні, розісланому сусіднім суднам, а набагато раніше", - повідомили в "Ассоль".

Як дізналися родичі, Горяєв був присутній на вечері і мав заступити на вахту. Коли колеги прийшли його будити, в каюті 2-го помічника капітана не виявилося. Зазначається, що начебто у російських капітана і старпома були мотиви "не знайти українського моряка" - для виду судно зробило коло в районі передбачуваного місця зникнення і попрямувало в найближчий порт. Тільки прийшовши в порт, вони повідомили, що з борту зник член екіпажу.

Горяєв - третій український моряк, який зник з борту іноземного судна з кінця січня до початку лютого.

Одесит 24-річний Владислав Маслов за контрактом працював другим помічником капітана на судні "Таласса Патріс". 18 листопада торік в Сингапурі зійшов на борт корабля. Під час рейсу зник поблизу Шрі-Ланки в Індійському океані. Члени екіпажу Владислава востаннє бачили 22 листопада. Його дружину сповістили наступного дня.

Зараз ви читаєте новину «Український моряк зник із борту іноземного судна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути