середа, 03 липня 2013 11:49

Українських альпіністів розстріляли в помсту за вбивство бен Ладена

Українських альпіністів розстріляли в помсту за вбивство бен Ладена
Фото: ru.tsn.ua

Альпініст, що вижив після зустрічі 23 червня з пакистанськими терористами, розповів в інтерв'ю одному з американських агентств про останні хвилини життя своїх колег, серед яких були троє харків'ян.

Біля підніжжя гори Нанга Парбат від 10 до 12 озброєних осіб у формі працівників правоохоронних органів вбили трьох українців - Ігоря Свергуна, Бадаві Кашаєва, Дмитра Коняєва, двох словаків, двох громадян КНР, одного непальца, громадянина Литви та американця, пише depo.ua.

Вижити вдалося пакистанському альпіністові на ім'я Шер Хан, який перебував у базовому таборі на горі Нанга-Парбат. Чоловік був у своєму наметі, коли почув шум. Виглянувши, він побачив людей у військовій формі з автоматами у руках.

"З іншого боку табору чулося: "Виходьте. Всім вийти. Скоріше! Скоріше!". Це вони виганяли з наметів альпіністів з Китаю."Талібан! Аль-Каїда!Здавайтеся!", - намагалися докричатися терористи до іноземців". Приставивши дуло до моєї голови, вони відвели мене до решти полоненим, щоб зв'язати", - розповів пакистанець.

Зібравши всіх альпіністів разом, терористи відібрали у них гроші. А рації, супутникові телефони та іншу техніку знищили.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Стріляли в обличчя. Хлопців ідентифікували за формою з нашивками "Україна"

Шер Хану і двом іншим жителям Хунзи вдалося переконати талібів відпустити їх завдяки вірі. Решті полоненим люди зі зброєю наказали повернутися спиною.

"Я не думав, що вони будуть стріляти. Я припускав, що вони прийшли грабувати, - розповів Шер Хан. - Раптово я почув звуки пострілів. Я трохи підняв голову і побачив українського хлопця, з яким я сидів поруч, коли ми всі були зв'язані. Терористи почали стріляти чергами. Потім ватажок, ця дурна і неприємна людина, сказала: "Вистачить палити. Зупиніть стрілянину". І цей сучий син пройшовся між тілами, особисто по черзі стріляючи в них". Коли бійня закінчилася, один з терористів закричав: "Сьогодні ці люди помстилися за Усаму бен Ладена!".

Інші альпіністи, на момент трагедії знаходилися на висоті 6100 м (розстріляли хлопців на висоті 4800 м), впевнені, що все, сказане пакистанцем, правда.

"Я знайомий з Шер Ханом, бачив інтерв'ю і можу сказати, що ніяких протиріч з тим, що знаю і бачив, там немає", - вважає харків'янин Олександр Заколодний, який у момент трагедії знаходився на висоті.

Нагадаємо, що відповідальність за теракт взяло на себе воєнізоване угрупування Джундулла (Jundullah) - терористична сунітська організація в Ірані та Пакистані. Багато експертів підозрюють організацію у зв'язках з терористичною мережею "Аль-Каїда".

Зараз ви читаєте новину «Українських альпіністів розстріляли в помсту за вбивство бен Ладена». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути