Ексклюзиви
вівторок, 25 червня 2013 04:51

Очевидець розповів про нові подробиці загибелі альпіністів у Пакистані та їхніх вбивць

Очевидець розповів про нові подробиці загибелі альпіністів у Пакистані та їхніх вбивць
Фото: tsn.ua

Український альпініст Михайло Колотушкін, який перебував у міжнародній групі сходжувачів на вершину Нанга-Парбат у ніч нападу пакистанських терористів, стверджує, що теракт проти іноземців був спланованим.

За його словами, в ту ніч він перебував у таборі, який розташований вище базової зупинки альпіністів. Колотушкін вважає, що терористична атака була спланованим убивством всіх іноземців, до яких могли дістатися вбивці.

"О шостій вечора відбувся останній зв'язок з нашою командою в базовому таборі. Ми обговорили плани на наступний день і оголосили відбій до дев'ятої ранку. Потім з'явилися озброєні люди. Їх було не менше десяти. Погрожуючи автоматами, вони витягували людей з наметів. Потім були розмови: звідки вони, яка країна, яка віра. Коли вони бачили, що людина не місцева, вони її вбивали. Так вони прочесали увесь табір", - розповів Колотушкін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У МЗС ще не знають про точну кількість розстріляних в Пакистані українців

За його словами, убивцям не потрібні були гроші. Вони просто прагнули вбити іноземців.

"Вони не хотіли грабувати. У таборі було багато цінних речей: супутникові телефони, гроші, фотоапарати. Там були речі 60 альпіністів. Якби це було пограбування, вони могли б забрати усе і піти. Їх ніхто не зупинив би. Це була спланована акція з метою залякати", - заявив альпініст.

Нагадаємо, в ніч з 22 на 23 червня, в результаті атаки бойовиків на наметовий табір на півночі пакистанського Кашміру загинули 10 альпіністів - троє українців, двоє китайців, литовець, непалець, два словака та один місцевий гід. За попередніми даними, жертвами нападу стали громадяни України Ігор Cвергун, Дмитро Коняєв і Бадаві Кашаєв.

Зараз ви читаєте новину «Очевидець розповів про нові подробиці загибелі альпіністів у Пакистані та їхніх вбивць». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

23

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути