неділя, 23 червня 2013 17:28

Українське МЗС вимагає від Пакистану компенсацій сім'ям розстріляних туристів

Українське МЗС вимагає від Пакистану компенсацій сім'ям розстріляних туристів
МЗС України закликає уряд Пакистану здійснити ретельне розслідування скоєного злочину. Фото: gazeta.lviv.ua

Міністерство закордонних справ зажадало від Пакистану виплати компенсацій сім'ям розстріляних в провінції Гілгіт-Балтистан туристів.

Про це йдеться в сьогоднішній заяві МЗС.

"В Україні були шоковані звісткою 23 червня про розстріл терористами групи туристів, в результаті чого були вбиті українські громадяни, що перебували в районі гори Нанга-Парбат на півночі Ісламської Республіки Пакистан", - йдеться в заяві.

У МЗС підкреслили, що трагедія сталася в районі, який до цього вважався найбезпечнішим у Пакистані місцем для відвідування туристами, і такий інцидент з іноземцями стався вперше за десятки років.

"МЗС України закликає уряд Пакистану здійснити ретельне розслідування скоєного злочину, вжити заходів з підвищення безпеки для українських громадян, які перебувають на території країни, а також справедливого покарання винних і виплати сім'ям загиблих належної компенсації", - підкреслили в зовнішньополітичному відомстві України.

Також МЗС України наполегливо рекомендує українським громадянам, в тому числі і групам альпіністів, які планували найближчим часом здійснити сходження на вершини в даному регіоні, відкласти ці плани.

МЗС висловив співчуття родинам загиблих українських туристів.

Також у міністерстві підкреслили, що Україна жорстко засуджує тероризм і вважає неприпустимим напад на мирних громадян, які не становили жодної загрози.

Нагадаємо, вночі 23 червня о провінції Гілгіт-Балтистан на півночі Пакистану група терористів здійснила збройний напад на туристів. Нападники розстріляли 9 іноземних туристів - п'ятьох громадян України, росіянина і трьох китайців - і їх гіда, громадянина Пакистану.

Відповідальність за напад взяла пакистанське терористичне угрупування Jundullah.

Зараз ви читаєте новину «Українське МЗС вимагає від Пакистану компенсацій сім'ям розстріляних туристів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

26

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути