четвер, 30 березня 2023 21:53

Спецтема: Війна Росії проти України

Українські військові опанували систему ППО Patriot у США

Українські військові опанували систему ППО Patriot у США
Група із 65 українських солдатів завершила навчання на системах протиповітряної оборони Patriot на базі "Форт-Сіллі" у штаті Оклахома. Фото: Getty Images

Група із 65 українських солдатів завершила навчання на системах протиповітряної оборони Patriot на базі "Форт-Сіллі" у штаті Оклахома.

Після цього наші захисники вирушили до Європи для взаємодії з побратимами, які проходять навчання в Європі. Про це під час брифінгу в четвер заявив речник Пентагону Патрік Райдер, повідомляє Європейська правда".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський розповів, чи має Україна системи Patriot

"Вони інтегруються з іншими українськими протиповітряними військами, а також із системами ППО Patriot, наданими США, Німеччиною і Нідерландами", – заявив він.

Також, за словами Райдера, "наприкінці цього місяця" очікується завершення навчання групи з понад 4000 українських солдатів у складі двох бригад, одна з яких оснащена БМП Bradley, а інша – ББМ Stryker, після чого вони повернуться в Україну.

"Наразі в Німеччині на полігонах "Граффін-Бір" і "Гогенфельс" тривають додаткові тренування з загальновійськової підготовки", – додав речник Пентагону.

Західним партнерам зараз слід зосередитися на забезпеченні України системами ППО, ракетами та бронетехнікою, а не винищувачами F-16. Однак у майбутньому ЗСУ обов'язково мають отримати літаки IV покоління. Про це заявив глава Пентагону Ллойд Остін.

Україна повинна замінити парк радянської техніки, тому що вона працює на межі можливостей. Повітряним Силам потрібні Iris-T, NASAMS, Patriot, SAMP/T. Є ще ППО Сухопутних військ. Там потрібні Crotale, Gepard, Avenger. Про це в інтерв'ю Gazeta.ua розповів речник Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат.

Зараз ви читаєте новину «Українські військові опанували систему ППО Patriot у США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути