вівторок, 04 лютого 2014 14:32

Спецтема: Євромайдан-2013

Українські силовики стріляють на мітингах зі списаної зброї - експерт

Українські силовики стріляють на мітингах зі списаної зброї - експерт
Фото: poltava.pl.ua

Зброю, яку міліція регулярно конфісковує, за інструкцією, повинні утилізувати, але це не в нашій країні. Про це розповів армійський снайпер Олександр з Хмельницького.

"У МВС усяких стволів повно. Люди регулярно здають, міліція конфісковує. За інструкцією, така зброя має утилізуватися, але не в нашій країні. Багато чого може не доїхати, загубитися і списатися. Навіть якщо на Грушевського знайдуть кулю, гільзу і проведуть дослідження за участю міжнародних експертів – міліція доказуватиме, що це був "лівий" ствол, принесений кимось із учасників протесту. Нічого не доведеш. Як із мисливськими рушницями СКС: офіційно міліція ними не користується. Отже, при наїздах усе списуватимуть на протестувальників", розповів Олександр.

За його словами, "Беркут" міг кидати у бік протестувальників гранати, начинені цвяхами. "Звісно, це заборонено. Але бійці по той бік барикад стоять на холоді, злі – треба кудись дівати емоції. Інакше навіть у самому дисциплінованому підрозділі почнуться хитання. Тому "беркутята" могли кидати гранати, начинені цвяхами й болтами, і палити з рушниць", - додав снайпер.

Повну версію розповіді снайпера Олександра читайте у новому номері журналу "Країна".

Зараз ви читаєте новину «Українські силовики стріляють на мітингах зі списаної зброї - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути