Ексклюзиви
понеділок, 15 жовтня 2012 12:47

Українка, яку викрали в Сирії, виходила на зв'язок

Українка, яку викрали в Сирії, виходила на зв'язок
В телефонному режимі громадянка України підтвердила факт свого викрадення 9 жовтня. Фото: bbc.co.uk

У Сирії бойовики викрали українку, яка поїхала в цю країну в якості перекладача для знімальної групи одного з російських телеканалів, повідомив прес-секретар Міністерства закордонних справ України Олександр Дікусаров.

"Міністерство закордонних справ України та посольство України в Сирії володіють і перевіряють інформацію про викрадення громадянки України, яка перебувала в Сирії. За даними, які ми отримали від міграційної служби в Сирії, жінка 1972 року народження є громадянкою України", - розповів він.

За його словами, вона перетнула сирійський кордон 22 вересня цього року через міжнародний аеропорт Дамаска на запрошення однієї з громадських організацій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Сирії викрали українку

"За інформацією, яку ми отримали від знімальної групи одного з російських телеканалів, з яким громадянка України останнім часом працювала в якості перекладача, протягом 12-13 жовтня вона виходила з ними на зв'язок. В телефонному режимі громадянка України підтвердила факт свого викрадення 9 жовтня ... і насильного утримання бойовиками основного сирійського опозиційного воєнізованого угруповання Вільної сирійської армії", - додав Дикусаров.

Прес-секретар МЗС додав, що умови утримання викраденої жінки в даний час задовільні і зазначив, що ні сама українка, ні її родичі в посольство України в Сирії і МЗС України не зверталися.

"Також звертаємо увагу на те, що МЗС неодноразово застерігав громадян України від подорожей до Сирії у зв'язку з небезпечною ситуацією в цій країні", - підкреслив Дикусаров.

Зараз ви читаєте новину «Українка, яку викрали в Сирії, виходила на зв'язок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути