Ексклюзиви
понеділок, 23 грудня 2013 14:29

Українець у Європейському суді відсудив у держави 6,4 тис. євро за "вибивання" зізнань

Українець у Європейському суді відсудив у держави 6,4 тис. євро за "вибивання" зізнань
Фото: helsinki.org.ua

Європейський суд з прав людини прийняв рішення щодо скарги ув'язненого українця щодо "вибивання" із нього зізнання без участі адвоката. ЄСПЛ визнав порушення Україною двох статей Європейської Конвенції з прав людини та присудив 6,4 тисячі євро відшкодування, повідомляє прес-служба ЄСПЛ.

У Європейському суді визнали, що міліціонери "вибивали" свідчення із засудженого за грабіж, вбивство та торгівлю наркотиками Юрія Волкова, неправомірними методами. Визнано порушення Статті 6 § 1 і § 3 © (право на справедливий судовий розгляд / на юридичну допомогу за власним вибором), а також порушення Статті 8 (право на повагу до приватного і сімейного життя), оскільки зразок крові у Волкова взяв слідчий, а не медичний працівник.

ЄСПЛ присудив виплатити Волкову 4,5 тисяч євро моральної компенсації і 1 тисячу 905 євро матеріальних витрат і збитків.

Як повідомлялося, Юрій Волков наразі відбуває тюремний термін у Вознесенську за пограбування, вбивство та наркодилерство. Він поскаржився на те, що після арешту у 2003 році, його було жорстоко побито, а також міліція тиснула на нього психологічно протягом усієї ночі до того, поки він не підписав зізнання. Чоловік поскаржився на те, що рішення суду, прийняте щодо нього у 2006 році про 12-річне ув'язнення, базувалося на його визнанні, яке було зроблене під примусом із нелюдським поводженням та за відсутності адвоката.

Крім цього, він скаржився на те, що в ході судово-медичної експертизи у справі про вбивство, зразок його крові був взятий слідчим, а не медичним працівником.

 

Зараз ви читаєте новину «Українець у Європейському суді відсудив у держави 6,4 тис. євро за "вибивання" зізнань». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути