понеділок, 24 липня 2017 15:46

Українець озолотився на фальшивих дипломах з Оксфорда

Українець озолотився на фальшивих дипломах з Оксфорда
Антон Саввов продавав вигадані нагороди по 10 тисяч фунтів стерлінгів. Фото: World-Study.ua

Харківський бізнесмен Антон Саввов підірвав репутацію Оксфордського університету. З 2000 року через свою компанію "Європейська Бізнес Асамблея" продавав підроблені нагороди, пов'язані з іміджем британського вузу. Брав за диплом по кілька тисяч фунтів стерлінгів, загалом отримав мільйони фунтів стерлінгів.

Про це повідомило видання The Times.

"Компанія у рекламі асоціює себе з Оксфордом, щоб краще продавати вигадані призи, такі як "Міжнародна премія імені Сократа" або "Хрест Королеви Вікторії", вартість яких сягає майже 10 тисяч фунтів стерлінгів. "Асамблея" експлуатувала репутацію Оксфордського університету, використовуючи фотографії коледжів і стверджуючи, що учасники заходів отримають доступ на ексклюзивні лекції в Оксфорді", - зазначили в The Times.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не дешеве задоволення: скільки коштує диплом у столичних вузах

Працівники "Асамблеї" зізналися, що через дзвінки та електронні розсилки мали знаходити платоспроможних науковців та бізнесменів. Зацікавленим особам казали, що їх номінували на одну з п'яти нагород "Асамблеї". Пропонували заплатити гроші, аби покрити адміністративні витрати компанії та оплатити 5-річну ліцензію на використання нагород для маркетингу.

Нагороди вручали з шиком: запрошували до мерії міста Оксфорд або до Лондонського інституту директорів. На пропозицію спокусилися два португальські мери і заплатили кошти з бюджету своїх міст. Інший "лауреат" - директор портів Гани. Він отримав премію "менеджер року", а за кілька місяців його звільнили за хабарництво та корупцію.

Посвідчення про володіння державною мовою повинні будуть мати українські чиновники. Отримати його можна за результатами платної атестації. Відповідну постанову затвердив Кабінет міністрів. Чиновник може не проходити атестацію, якщо має шкільний атестат або диплом про вищу освіту з оцінкою "відмінно" з української мови.

Зараз ви читаєте новину «Українець озолотився на фальшивих дипломах з Оксфорда». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути