середа, 23 жовтня 2019 11:49

Українці масово переправляли мігрантів і наркотики до ЄС

Українці масово переправляли мігрантів і наркотики до ЄС
Правоохоронці країн ЄС затримували яхту, а мігранти мали можливість отримати статус біженця Фото: Національна поліція

Прикордонники з правоохоронцями викрили групу, що незаконно переправляла мігрантів та наркотичні речовини з Туреччини до країн ЄС.

"Встановили, що на території Херсонської та Миколаївської областей організована група займається переправленням незаконних мігрантів із Туреччини до країн ЄС (зокрема до Греції та Італії)", - сказали в Національній поліції.

Зловмисники підшукували потенційних жертв з фінансовими труднощами. Втягували їх у протиправну діяльність. Особи з цієї групи самостійно будували яхти для перевезення мігрантів. На яхти робили підроблені документи, присвоювали чужі номери.

Яхта з куратором та двома завербованими українцями виходила з одного із портів України до визначеної точки біля берегів Туреччини, де забирала мігрантів. Куратор сходив з човна і повертався до України літаком. 2 громадянина України перевозили незаконних мігрантів до ЄС.

Правоохоронці країн ЄС затримували яхту, а мігранти мали можливість отримати статус біженця. Українців затримували і саджали до в'язниці за незаконну діяльність. У Греції за такі злочини відбувають покарання близько 300 українців.

Правоохоронці провели низку обшуків на території Херсонської та Миколаївської областей. Затримали яхту, яка виходила по запланованому маршруту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині вилучили контрафакт на півмільйона гривень

Відкрите кримінальне провадження за статею "Торгівля людьми". Вирішується питання щодо оголошення підозри організаторам злочинної групи. Тривають слідчі дії.

У Середземному морі торговельне судно "Нівін" підібрало човен, де була майже сотня людей. Коли врятовані з'ясували, що судно прямує до Лівії, вони вчинили бунт, адже хотіли прямувати до Італії.

Зараз ви читаєте новину «Українці масово переправляли мігрантів і наркотики до ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути