пʼятниця, 16 листопада 2018 03:45

В Середземному морі захопили корабель з українцями на борту

В Середземному морі захопили корабель з українцями на борту
Захопили корабель з українцями. Фото: РБК

У Середземному морі торговельне судно "Нівін" підібрало човен, де була майже сотня людей. Коли врятовані з'ясували, що судно прямує до Лівії, вони вчинили бунт, адже хотіли прямувати до Італії.

95 людей підібрали в Середземному морі в човні, що тонув. Біженці прямували до Італії, але судно, що підібрало врятованих, відвезло їх назад у Лівію, куди і прямувало за своїм маршрутом. Біженці обурилися, вчинили бунт і взяли в заручники кількох членів екіпажу. "Узяли їх на борт, почали їх годувати, як слід. За законом. Вони дізналися, що ми йдемо на Лівію. Пройшли вже до Лівії. Підійшов військовий корабель, військові кажуть – давайте, спускайтеся. Ну, вони вчинили агресію", - розповів ТСН телефоном член екіпажу Роман Рожнітовський.

Уп'ятнадцатьох вони не можуть угамувати майже сотню обурених біженців. Не може вплинути на мігрантів і влада Лівії, а виходити із судна громадяни Бангладеш, Пакистану, Судану та ще кількох африканських країн – бояться. "Ми провели 34 години в морі, ми вирушили з Лівії. Не знаю, на чому спеціалізується те судно, вони пояснили, що привезуть до Італії, а привезли назад у Лівію", - пояснює один із врятованих. "Ми знаємо, що коїться в Лівії та лівійських тюрмах, тому не захотіли повертатися на лівійську територію", - додає інший.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "У нас тут дим без вогню" - субмарина зникла на шляху до бази

Судно "Нівін" під панамським прапором перевозить автомобілі з Італії до Лівії. Команда переважно з Румунії, але троє моряків – з України.

Зараз ви читаєте новину «В Середземному морі захопили корабель з українцями на борту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути